Afbeelding
Foto:

Koopzaterdag met winterse gezelligheid

RIJSSEN - Het gaat weer erg gezellig worden in het centrum van Rijssen op zaterdag 21 december. Lekker alvast in de stemming komen voor kerst. Wat is nou leuker om gezellig te shoppen en een drankje te pakken in e´e´n van de horecazaken in Rijssen, of heerlijk schaatsen? Tijdens deze zaterdag zijn alle winkels in Rijssen open tot 21.00 uur.

De hele dag kan er volop geschaatst worden op de tijdelijke overdekte schaatsbaan. Deze schaatsbaan is voorzien van echt ijs en kunt u vinden op het HogeWal plein. Op het horeca-plein naast de ijsbaan verzorgen Brasserie de Passage en de Markies de inwendige mens. Verder treedt van 14.00 tot 16.00 uur popkoor Pursang uit Rijssen op bij de IJsbaan. Het repertoire is heel divers en varieert van prachtige kerstnummers tot
heerlijke swingnummers. Met 30 leden en een pianist is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen en alvast in kerststemming te komen.

Wandelende sneeuwpop
's Avonds is het mogelijk dat u een wandelende sneeuwpop tegenkomt. Onder hun sneeuwhuid klopt hun warme hart. Ze maken met iedereen contact. Ze schuifelen tussen de mensen door, schudden handjes, aaien kinderen over de bol, zwaaien en gaan met wie maar wil op de foto. En wie wil krijgt u een hug van hen. Een warme. Het is een echtpaar: sneeuwman en sneeuwvrouw. Toen ze elkaar voor het eerst zagen smolten ze voor elkaar. Er bleef gelukkig nog genoeg over....

Riksja Kerstman
Dit jaar is de Kerstman niet met zijn slee en rendieren gekomen, maar met zijn authentieke riksja naar Rijssen gekomen. Veel beter voor zijn buik en leuker voor de kinderen die een klein ritje met hem mogen maken. Na afloop een lekker snoepje uit zijn zak, want van al dat fietsen krijg je wel honger.

Kerst Flageolettes
De Flageolettes zorgen voor de muzikale omlijsting. Met hun kerstprogramma vol vrolijke, swingende en ontroerende kerstnummers zullen ze eenieder doen smelten. Bekende nummers zoals 'Dreaming of a White Christmas' en 'Winter Wonderland' komen voorbij, maar ook minder bekende zoals 'Zat you Santa Claus' en 'The Christmas Song' brengen zij ten gehore. De traditionele liedjes zoals 'de Herdertjes' en 'Midden in de Winternacht' ontbreken natuurlijk ook niet.

En verder...
's Morgens en 's middags is er in de Elsenerstraat en op het Schild de wekelijkse warenmarkt. Uw auto kunt u gratis parkeren op één van de vele parkeerplaatsen rond het centrum.