Afbeelding
Foto:

Schaakclub Rijssen organiseert Lierenshop-Schaaknacht

RIJSSEN - Goed nieuws! De Schaakclub Rijssen heeft besloten om dit jaar weer een Schaaknacht te organiseren. Traditioneel tussen Kerst en Oud/Nieuw, dit keer op 27 december.

Na het wegvallen van de vaste sponsor, kon het evenement vorig jaar helaas niet doorgaan. Maar gelukkig werd dit probleem opgelost toen clublid Gerrit-Jan Leppink, eigenaar van de webwinkel www.Lierenshop.eu, bereid was om het grootste deel van de onkosten voor zijn rekening te nemen.

Gezellige happening
De Schaaknacht wordt gehouden in Parochieel Centrum De Rozengaard. De aanvang is 20.00 uur en de prijsuitreiking zal tegen een uur of 7 in de ochtend van 28 december plaatsvinden.
Ook dit jaar belooft de nacht weer een gezellige happening te worden, waarbij er naast het schaken uiteraard ook wordt gedacht aan de inwendige mens. Zo wordt er tegen 23.00 uur soep met broodjes geserveerd en halverwege de nacht is er voor iedere deelnemer een gehaktbal. Uiteraard is de koffie gratis om vooral wakker te blijven en zullen ook de oliebollen niet ontbreken.
Het speeltempo is 10 minuten per persoon per partij. Na een voorronde van 11 partijen, worden de spelers op basis van de ranglijst ingedeeld in groepen van 6. In elke groep speelt men vervolgens een dubbele competitie. Iedere deelnemer speelt dus 21 partijen. De winnaar van groep1 mag zich ook winnaar van de Rijssense Schaaknacht 2019 noemen en gaat met de hoofdprijs van € 175 naar huis. Overigens is er voor meer dan de helft van alle deelnemers een geldprijs.

Inschrijven
De inschrijving is inmiddels van start gegaan en mag een internationaal toernooi genoemd worden met al twee inschrijvingen uit Duitsland. Voor het aanmelden en nadere informatie kan men terecht op de website van de Schaakclub Rijssen: www.schaakclub
rijssen.nl