Afbeelding
Foto: Gebruiker

Herhaling Omefa op Rijssens Museum 3 februari 2020

RIJSSEN - Er komt in elk geval nog één herhaling van de beeldpresentatieavond op het Rijssens Museum over Omefa op maandagavond 3 februari volgend jaar.

De vraag naar het uitgebreide beeldportret van de voormalige Rijssense zuivelfabriek blijft aanhouden. Vandaar dat de Werkgroep Beeldpresentaties heeft besloten in elk geval nog één extra avond in te plannen in het nieuwe jaar. Dat zal zijn op maandagavond 3 februari. De toegang is weer gratis, maar er wordt een kleine vergoeding gevraagd van 4 euro per persoon voor twee keer koffie/thee met iets erbij.

Donateurs van het museum of wie donateur wordt krijgen korting. Het is aan te raden om zich op te geven. Dat kan per e-mail op info@rijssensmuseum.nl onder vermelding van Omefa 3 februari. Of aan de balie van het museum aan de Kasteellaan 1B of telefonisch 0548 514 261. Inloop met koffie vanaf 19.00 uur. Start van de beeldpresentatie om 19.30 uur.

De team van de beeldpresentaties geeft een overzicht van het ontstaan van de voormalige Rijssense melkfabriek op de hoek Graaf Ottostraat-Karel Doormanstraat. Te zien is hoe de Rijssense boeren hun melk in bussen aanboden. Die werden door melkvöarders met paard en wagen opgehaald en afgeleverd bij de melkfabriek van Eerdmans, die in de volksmond 'n Botterhear werd genoemd.

De ontwikkeling van de zuivelfabriek tot grote producent van zuivelproducten wordt op de voet gevolgd, evenals alle technische vernieuwingen die hun intrede doen. Na de pauze volgt een humorvol portret van de Rijssense melkboeren, met veel bekende gezichten en bijnamen.