Kerst bij Dondertman

HOLTEN - Zondag 22 december verzorgt Kinderboerderij Dondertman (Meester Bosweg 5) een Levende Kerststal. De boerderij is open van 13.00 tot 18.00 uur. De stal is te bezichtigen van 13.30 tot 17.30. Bezoekers betalen de normale entree van € 4,00 (vanaf 2 jaar). Donateurs: gratis op vertoon van hun pas.

Bij het invallen van de duisternis is de wandelroute prachtig verlicht met echte kaarsen. Onderweg is er van alles zien en te beluisteren: live muziek van het koor Feder en midwinterhoorns. Zie de herders met hun schapen. De kinderen kunnen een ritje maken op een ezel. Uiteindelijk wordt de kerststal bereikt die is ondergebracht in de hooiberg. In de stal zijn Jozef, Maria en het kind. Een vertelster brengt het (verkorte) kerstverhaal.
Er is daarnaast nog van alles te beleven. Ballonkunstenaar Gerrit Pelle maakt de mooiste creaties en kinderen kunnen broodjes bakken bij de kiosk op het terrein. Bovendien is er verkoop van oliebollen, pannenkoeken, kniepertjes, glühwein, warme chocolademelk en erwtensoep.
Kom donderdag 26 december langs voor een 'Meet & Greet' met prinses Elsa en sneeuwman Olaf tussen 13.30 en 15.30 uur. Verder zijn er onder andere ezelritjes, schapen drijven en een mini-kinderboerderij. De Kerstman nodigt jong en oud uit voor een ritje in zijn arrenslee. In zaal de Hooiberg kunnen kinderen een lampion knutselen/ versieren tussen 14.00 en 16.00 uur om te gebruiken in de aansluitende lampionoptocht. Een kerstelf zet glittertattoos tussen 11.00 en 14.00 uur.
Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten, tijdens de vakantie is de boerderij dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over alle activiteiten: www.kb-dondertman.nl.