Afbeelding
Foto:

IJsbaan geopend

RIJSSEN - Het was voor de eerste keer in 10 jaar dat Rijssen weer een ijsbaan heeft gekregen met een oppervlakte van 330 vierkante meter en gelegen op het plein voor het winkelcentrum de Hoge Wal in het centrum van Rijssen.

Deze tijdelijke ijsbaan was een initiatief vanuit de HABI en is gerealiseerd door de werkgroep Rijssen bestaande uit de skeelervereniging Rijssen, horeca Rijssen en de gemeente Rijssen-Holten en mogelijk gemaakt door de inzet van veel sponsoren. Deze ijsbaan werd op vrijdag 13 december geopend door Arco Hofland, de burgemeester van Rijssen-Holten, en tweevoudig wereldkampioen Schaatsen Allround Gianni Romme. De openingshandeling, die plaatsvond onder ruime publieke belangstelling, bestond uit een potje curling tussen beide heren. De laatste schijfvormige steen met handvat geworpen door de burgemeester trof de roos, waardoor het overwinningslint naar de burgemeester ging.

Opties
Vooraf had de organisatie al veel openingshandelingen de revue laten passeren, waaronder een tweestrijd op de schaats tussen beide heren, maar gezien de lengte van de baan was dit geen optie. Er is daarom gekozen voor een potje curling, waarin beiden zich konden vinden.

Stimulans
Gianni Romme, werkzaam als manager bij de ijsbaan van Enschede, vond het een stimulans om in je eigen stad of gemeente te gaan schaatsen, omdat er de laatste jaren steeds minder kans is om op natuurijs te kunnen schaatsen. De komst van kunstijsbanen is daarom steeds belangrijker. Anders weet niemand meer waar wij als Nederlanders voor staan en dat is ijs, dat zit bij ons in het bloed!

Oproep
Gianni Romme riep tenslotte iedereen op om naar de schaatsbaan in Rijssen te komen. "Zowel jong als oud heeft het hier gezellig, dus waarom zou je er niet heen gaan", aldus een goedgeluimde Romme. De schaatsbaan in Rijssen is tot en met 4 januari open en er vinden veel activiteiten plaats, waaronder een schaatsclinic en een curlingcompetitie.
Dick Tukkers