Afbeelding
Foto: svetikd

Bibliotheek zoekt voorlezers

RIJSSEN/HOLTEN - De Bibliotheek Rijssen-Holten zoekt voorlezers voor het programma "VoorleesExpress". Vrijwilligers van Stichting VoorleesExpress introduceren het voorleesritueel in gezinnen met kinderen tussen de 2 en 8 jaar en dragen zo bij aan het voorkomen van taalachterstanden.

Een vrijwillige voorlezer leest iedere week een uurtje voor, thuis bij een bepaald gezin. Gedurende twintig weken, op een vaste middag/ avond en tijd. Ouders en kinderen maken zo kennis met voorlezen, boeken en de Bibliotheek. Samen kijken ze hoe voorlezen een blijvende plek kan krijgen in het gezin. Voorlezen helpt kinderen bij hun taalontwikkeling en helpt daardoor achterstanden op school te voorkomen. Hier hebben kinderen hun hele leven plezier van.

Wilt u meedoen?

Om de VoorleesExpress goed te laten blijven functioneren zijn in Rijssen nieuwe vrijwilligers nodig. Als u wilt helpen, kunt u contact opnemen met projectleider Marga Schaafsma van de Bibliotheek Rijssen-Holten, e-mail: voorleesexpress@bibliotheekrijssenholten.nl, telefoon: 0548-513431.
Als voorlezer gaat u dus twintig weken lang op bezoek bij een gezin in de buurt. De ouders hebben zich vrijwillig aangemeld en zijn gemotiveerd, maar hebben zelf moeite om hun kinderen te stimuleren. U gaat het kind of de kinderen voorlezen, maar ook breder kijken op welke manier kinderen thuis meer gestimuleerd worden in hun taligheid. U coacht de ouders en streeft ernaar dat zij uiteindelijk zelfstandig hun kinderen meer gaan stimuleren in de taalontwikkeling. Samen gaat u de mogelijkheden en kansen binnen het gezin onderzoeken. Vrijwilligers krijgen goede ondersteuning en worden getraind in het voorlezen. De totale tijdsduur is 30 weken/ 50 uur, inclusief voorbereiding, training en alle contactmomenten. Zie ook de website: www.voorleesexpress.nl/locatie/rijssen-holten.