Afbeelding
Foto:

Jeugd kijkt uit naar sponsortocht

RIJSSEN - Het jeugdwerk van de Fakkeldrager, de Try Out en het C.J.R., gaat ook dit jaar weer een sponsoractie houden. De afgelopen jaren werden diverse tochten georganiseerd en werd de uitdaging steeds groter gemaakt voor de groep. Nu willen ze de uitdaging aan gaan om 1000 kilometer te gaan fietsen.

Het ligt in de bedoeling om op Koningsdag in de auto naar Maastricht af te reizen. Daar zal dan worden begonnen met de fietstocht die langs alle provincie hoofdsteden moet leiden. De deelnemende vrijwilligers en jongeren zijn samen met de jongerenwerkers al volop in beweging om slaapplekken, auto’s, de route en nog veel meer voor te bereiden. De twee doelen die ze met deze actie willen ondersteunen zijn het “Pand voor de wijk” in Groningen waar Jan Waanders (oud-Rijssenaar) aan het werk is en de familie Bak in Thailand, ook van oorsprong uit Rijssen.

Warm hart
"In de voorbereidingen is het al hartverwarmend om te merken hoeveel mensen je een warm hart toedragen", geeft Arjan Slagman aan. "Zo hebben we alle slaapplekken al rond. We kunnen slapen bij de hervormde gemeente in Lienden, waar een oud-Rijssenaar ds. K. Hak de predikant is. De tweede nacht mogen we slapen bij de Gasthuiskerk in Middelburg. De derde nacht in Zandvoort bij de gemeente waar we met de bakfietstocht ook al te gast waren. De vierde nacht bij de firma Van der Sluis in Genemuiden en de laatste nacht in het Pand voor de wijk, wat tevens een te sponsoren doel is."

Donaties
Vrijdag 17 januari hielden de PSJHGR en de Fakkeldrager hun jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst voor alle vrijwilligers en besturen. Daar werd de verhalenbingo gehouden over het afgelopen jaar, met de opbrengst voor de actie. Ruim €200,- werd in een half uur toegevoegd aan de pot. Daarnaast staat op de bar bij de Fakkeldrager een sponsorfles waar de jeugd met enige regelmaat wat kleingeld in deponeert. Ook is er weer een betaallink geactiveerd waar u of jij direct op kunt doneren; https://www.doneeractie.nl/actie/40017. Binnenkort start de groep met een aantal acties om ook actief gelden binnen te halen voor beide doelen. Mocht u zelf willen doneren kan dat op bovenstaande link. Door bij de donatie een van beide doelen te vermelden, geeft u aan welk doel u wilt steunen. Als u niets vermeld wordt het bedrag over beide doelen verdeeld. Het kan dus zijn dat we straks twee verschillende cheques mogen overhandigen; aldus Arjan.

Meer dan geldinzameling
Door een week intensief met elkaar op te trekken leer je elkaar erg goed kennen. Dat is een belangrijke reden voor de jongerenwerkers om dit soort tochten op te zetten. Mooi en minder mooie kanten komen door de inspanning vanzelf boven drijven en worden bespreekbaar. Daarnaast bouwen we gezamenlijk aan mooie herinneringen die de jongeren, maar ook wij meenemen. Succeservaringen die we delen maken een belangrijk onderdeel uit van de relaties met de tieners.

Op dit moment bestaat de groep uit zo’n 18 personen die meegaan. Dit is inclusief de verzorgende groep die onderweg de zorg voor eten, drinken en vervoer van alles op zich neemt.
Dick Tukkers/
Arjan Slagman