bdr
bdr Foto:

Nieuwe avonturen na pensioen

HELLENDOORN - Hellendoorn heeft blijkbaar wonderlijke krachten, want als je naar Gerard Marsch kijkt, dan geloof je niet dat hij al 69 jaar is. "En toch is het zo", zegt Marsch. "Ik wandel veel en ben op dit moment in voorbereiding op de Kennedymars." Een eendaags avontuur van maar liefst 80 kilometer. Het typeert deze energieke Hellendoorner.

Na 47 mooie jaren bij Zorgaccent ging hij met pensioen om vervolgens in 2015, op zijn 66ste, avonturier te worden. "Mijn zwager werkte op het Avonturenpark en tipte mij. Ik dacht dat ik daar veel te oud voor was, maar ik werd direct aangenomen. Het bleek dat juist jong en oud daar werkte. Ik had me vergist. Er ging een wereld voor me open, geweldig!" Als kind kwam hij er niet. Ook al woonde hij in Nieuw Heeten en was de afstand geen probleem. "Schoolreisjes naar Hellendoorn waren er vroeger niet en zijn vader stierf op jonge leeftijd. Geld voor uitstapjes was er niet. Er moest gewerkt worden."

Gerard maakt al snel kennis met diverse attracties en is 2 dagen per week in het park te vinden. "De Monorail is de leukste", vervolgt Marsch. "Maar eigenlijk alle attracties waar je even een praatje kan maken. Monorail, Oldtimers, Galjoen, Piraat Enterhaak, Jungle Monster. Allemaal geweldig. Dat sociale stukje vind ik heel belangrijk. Daar krijg je energie van. Werken in een omgeving met vrolijke gezinnen en enthousiaste kinderen, daar blijf je jong door!"

"Veel mensen vallen in een zwart gat na hun pensioen. Dat is toch zonde? En ook niet nodig! Het Avonturenpark zoekt ieder seizoen weer nieuwe avonturiers. En leeftijd speelt geen rol. Ik was afgelopen seizoen als 69-jarige niet eens de oudste! Dat hier dus alleen maar jonge mensen werken is pure onwetendheid." Marsch glimlacht en sluit af in stijl: "Kom maar langs... als u durft."