Afbeelding
Foto:

Train je mentaal fit met zenmeditatie

NIJVERDAL - Op 1, 2, 4 en 6 februari staat het Zen.nl Meditatiecentrum weer open om kennis te maken met zenmeditatie.

Zenbeoefening is leren om onder alle omstandigheden overzicht en rust te behouden en je niet te laten meeslepen door stress of emotie. 'Zenmeditatie is mentale fitnesstraining', stelt Harry Mengers, zenleraar van het Meditatiecentrum in NIjverdal. 'En die fitness is te trainen. En fijn als je dat vermogen kunt inzetten tijdens een vergadering, een presentatie, een druk gezinsleven of welke omstandigheid ook. En het maakt je effectiever en gelukkiger'. 'Het is wat cursisten na afloop mij vertellen', vertelt Harry erbij. Sinds 2016, hebben al ruim 400 mensen in al kennis gemaakt met zenmeditatie. Zweverig? 'Dat is niet wat de mensen zeggen die het beoefenen of de wetenschappers schrijven over onderzoek naar de effecten van zenmeditatie', voegt Harry toe. Tijdens de gratis proefles kun je horen, zien en ervaren mensen wat het zenbeoefening is en of wat bij je past. En je leert de zenleraar kennen.

Wat een cursist na afloop van een training zei:
'De zenmeditatie cursus is een enorme eye-opener geweest. Ik heb veel leerzame en nieuwe ervaringen opgedaan, tot aan buiten zitten aan toe. Ik ben rustiger, stabieler, heb meer energie, kan meer afstand houden en vind het makkelijker om hulp te vragen en de wederzijdse afhankelijkheid te waarderen. Ik ben meer tevreden met mezelf, slaap aanzienlijk beter en doe vooral vaker e´e´n ding tegelijk. Heerlijk!'.

Aanmelden
Voor aanmeldingen voor de proefles en informatie over het programma ga naar http://zen.nl/nijverdal/proefles. De cursussen starten vanaf 11 februari 2020.