Afbeelding
Foto:

Samen sterk in voor- en tegenspoed

RIJSSEN - Op woensdag 22 januari hoopt het echtpaar Ab Brinkman (81) en Fenneken Brinkman-Pluimers (78) te gedenken dat ze 60 jaar geleden zijn getrouwd.

Het echtpaar ontmoette elkaar voor het eerst op de plaats waar in die jaren veel Rijssenaren elkaar voor het eerst ontmoetten, namelijk op de weg tussen het Park en het Schil. Na drie jaar verkering trouwde het echtpaar en ze gingen wonen in een gedeelte van een boerderij van Hofman aan de Lentfersweg. De "zoete inval", aldus Ab. Na een half jaar vertrok het echtpaar naar de Bloemstraat, vervolgens woonden ze 40 jaar in de Zuiderstraat en sinds 2004 woont het echtpaar met veel plezier op het huidige adres aan de Steenakkersweg in Rijssen.

De familie werd in de loop van de jaren uitgebreid met 4 kinderen, 10 kleinkinderen en 9 achterkleinkinderen. Ab werkte achtereenvolgens 5 jaar bij de KSW, 1,5 jaar militaire dienst, 7 jaar op bij de radiatorenfabriek in Wierden en 31 jaar lang bij het Rijssense bedrijf Reginox, waarna hij op 60-jarige leeftijd met pensioen ging. Fenneken zorgde zoals in die dagen gebruikelijk voor haar huishouding en gezin. Het echtpaar is nog redelijk gezond, zij het dat Fenneken in 2009 een hersenbloeding kreeg en sindsdien gaat ze voor therapie twee middagen naar de Zorgboerderij op de Borkeld waar ze haar oude hobby van het boetseren weer heeft opgepakt en gezien de vele kunstwerken in hun kamer met veel succes. Ab is een echte vogelliefhebber, hij heeft vanaf jonge leeftijd al vogels zoals kanaries en parkieten. Een andere grote hobby van Ab is fietsen in de natuur. Ze zijn blij dat ze dit jubileum nog samen mogen beleven in goede harmonie, want volgens het echtpaar, stonden ze samen al deze jaren sterk in voor - en tegenspoed. "Wij zijn dan ook zeer dankbaar dat wij deze dag samen met ons nageslacht mogen beleven." Het echtpaar zal op dezelfde dag samen met hun nageslacht een gezellige bijeenkomst houden met bowling/diner voor de kinderen en genodigden. Burgemeester Arco Hofland zal op donderdag 23 januari namens het gemeentebestuur van de gemeente Rijssen-Holten de gelukwensen overbrengen aan het jubilerende echtpaar.

Dick Tukkers