Afbeelding
Foto:

Inleveren van kunstwerken voor Bevrijdingsexpostie kan beginnen

RIJSSEN - De kunstwerken voor de Bevrijdingsexpositie in het Rijssens Museum kunnen vanaf deze week al worden ingeleverd bij de balie van het museum aan de Kasteellaan 1B.

Dat kan tijdens de openingsuren van dinsdag tot en met vrijdag van 10 tot 17 uur en op zaterdagmiddag van 13 tot 17 uur. Het Rijssens Museum heeft Rijssenaren maar ook de jongeren van de drie scholen van voortgezet onderwijs opgeroepen iets te scheppen dat te maken heeft met 75 jaar Bevrijding of Vrede.

Daaraan is goed gehoor gegeven. "Het gaat om schilderijen, tekeningen en allerlei andere voorwerpen die iets uitbeelden van 75 jaar vrijheid. We staan nu voor de uitdaging om alles een zo goed mogelijke plek in onze museale ruimten te geven", aldus een woordvoerder van het Rijssens Museum.
Naast de bevrijdingsexpositie organiseert de museumwerkgroep ook een serie beeldpresentatieavonden over de bevrijding in 'n Koffiehook van het museum. Deze presentieavonden staan gepland op maandag 9 maart, maandag 16 maart, dinsdag 24 maart, dinsdag 31 maart en maandag 6 april. Aanmelden daarvoor is verplicht in verband met het beperkte aantal zitplaatsen. Dat kan per e-mail op info@rijssensmuseum.nl onder vermelden van Bevrijding en dan met de juiste datum erachter.

Wie geen donateur is betaalt 5 euro per persoon. Koffie en thee gratis. Donateurs en museumkaarthouders betalen 3 euro per persoon en wie donateur van het museum wordt eveneens.

Naast de expositie en de beeldpresentaties heeft het Stadsgidsengilde van het Rijssens Museum een speciale Bevrijdingswandeling uitgezet. De wandeling voert langs diverse plekken in Rijssen die met de Tweede Wereldoorlog te maken hebben. Ook daarvoor moet gereserveerd worden. Wie daar meer van wil weten kan een e-mail sturen naar stadswandelingen@rijssensmuseum.nl