Afbeelding
Foto:

Fuchsiashow Oost-Nederland komt naar Rijssens Landgoed de Oosterhof

RIJSSEN - De fuchsiashow van Oost-Nederland komt komende zomer naar Rijssen.

Van dinsdag 21 juli tot en met zaterdag 25 juli zullen de mooiste fuchsia's te bewonderen zijn op het kasteelterrein van Landgoed de Oosterhof aan de Kasteellaan.

De fuchsiashow zal zich concentreren op de rechterkant van het kasteelterrein. De Beheerscommissie van havezate de Oosterhof verhuurt het benodigde terrein aan de organisatoren van Fuchsia-vereniging Oost-Nederland. Daarbij gaat het om het terras rechts naast het kasteel en de tuin achter het Eerste Bouwhuis waarin iDX architecten is gevestigd.

Het idee om de vijfjaarlijkse show op het kasteelterrein te houden werd de organisatie aan de hand gedaan door een enthousiaste fuchsiakweker in Rijssen. Daarop volgden eerst twee verkennende bezoeken en gesprekken. De organisatie raakte enthousiast bij het zien van de mooie kasteelomgeving en nam het definitieve besluit om de show op Landgoed de Oosterhof te houden.

De laatste grote fuchsiashow werd vijf jaar geleden gehouden rond museumboerderij de Wendezoele bij kasteel Twickel in Delden. Dat evenement trok indertijd zo'n 3000 bezoekers. Er wordt de nodige drukte verwacht op en rond het kasteelterrein. De fuchsiashow in Rijssen valt samen met een van de zomerdinsdagen van de Rijssense Musea. Om die reden is nu al goed nagedacht over het regelen van de toeloop van het publiek, het parkeren op de Kasteellaan tussen het kasteel en de Enterstraat. De Oosterhofweg is te smal, zodat daar een parkeerverbod zal gelden. Ook kan er geparkeerd worden op de zeer nabijgelegen parkeerplaats van het Parkgebouw op de hoek Albertdijk-Oosterhofweg.
Voor de fuchsiashow worden aparte entreebewijzen verkocht. Op vertoon van het fuchsiakaartje kunnen de Rijssense Musea met korting worden bezocht.