Afbeelding
Foto:

Wandel mee met Kuier deur Rijssen!

RIJSSEN - In een gezellige groep starten met wandelen, nieuwe mensen ontmoeten en ondertussen aan je conditie werken? Dat kan vanaf 24 februari in Rijssen.

Bij de wandeltrainingen van Kuier deur is er volop ruimte om te praten tijdens het wandelen en na afloop bij de koffie. De start is heel rustig en daardoor is dit wandelprogramma juist geschikt voor mensen die nu nog weinig tot niet bewegen. "In 16 weken wordt heel geleidelijk de omvang van de wandeltrainingen uitgebouwd. Daardoor zijn de deelnemers in staat om na 16 weken 5 of 10 kilometer te wandelen bij de afsluitende wandeltocht op zaterdag 13 juni in Rijssen", vertelt Else de Feber, beweegcoach Viavie Welzijn.

Loopland Overijssel
"Het is goed dat de gemeente en provincie aandacht besteden aan mensen die weinig tot niet bewegen. We zijn in 2018 met het vitaliteits- en wandelprogramma gestart in de gemeente Hellendoorn. Daarna waren de dorpen Holten, Losser en Overdinkel aan de beurt. Nu dus Rijssen. Ons streven is om met Kuier deur en Loopland Overijssel heel Overijssel in beweging te zetten", meldt Marian Freriks, vitaliteitscoach.

Wandelbegeleiders
gezocht in Rijssen!

We zijn op zoek naar vrijwillige wandelbegeleiders die zelf ervaren wandelaar zijn en enthousiast zijn om anderen te begeleiden. Wandelbegeleiders krijgen van ons een korte opleiding zodat ze goed voorbereid de groep kunnen begeleiden. Meer informatie over de vacature is te vinden op vrijwilligersvacaturebank van ViaVie Welzijn. Bellen kan ook: 0548-362755.

Drie startlocaties
Er zijn 3 startlocaties waar de deelnemers mee kunnen doen aan de trainingen: Op maandag 24 februari om 09.00 uur vanaf het Parkgebouw in Rijssen aan de Oosterhofweg 49. Op dinsdag 25 februari om 19.00 uur vanaf AV Rijssen, Arend Baanstraat 107. En op vrijdag 28 februari om 09.00 uur vanaf Fysiozorg Rijssen, Roelf Bosmastraat 39b. De eerste 4 trainingen zijn kosteloos, daarna zijn de kosten €1,- per keer.

Aanmelden
Kijk voor meer informatie en aanmelden op: www.kuierdeur.nl. Of bel: 06 - 55 91 23 07. 'Kuier deur Rijssen' is onderdeel van Loopland Overijssel en wordt mede mogelijk gemaakt met steun van de provincie Overijssel.