15.000 euro voor culturele subsidies Rijssen-Holten

RIJSSEN - De Cultuur Advies Raad van de gemeente Rijssen-Holten heeft een bedrag van bijna 15.000 euro verdeeld onder zes culturele instellingen voor het uitvoeren van projecten en activiteiten. De aanvragen voor een bijdrage uit het budget moeten voldoen aan bepaalde voorwaarden die door de CAR worden getoetst, waarna de CAR dit advies voorlegt aan het college van B&W.

De volgende instellingen/verenigingen kregen subsidies. Het Gospelkoor Promises ontvangt 425 euro voor optredens bij de drie verpleeghuizen en het hospice tijdens de Kerstrondgang. Korenmolen De Hegeman krijgt 1.900 euro subsidie voor het houden van een oogstdag. De Holtense toneelclub OCH krijgt 3.500 euro subsidie voor een voorstelling in het kader van 75 jaar bevrijding. De Stichting Rijssense Musea is spekkoper met 4.000 euro subsidie voor een presentatiesysteem interactieve kunstgalerie. De stichting Stolpersteine Rijssen krijgt 2.000 euro subsidie voor het leggen van de eerste stolpersteine op maandag 23 maart en voor de onlangs gehouden theatervoorstelling voor de jeugd. De stichting Stadsmuziek Rijssen ontvangt 3.000 euro subsidie als bijdrage in de kosten van een Klassieke Muziekdag.

Buiten de prijzen
Omdat de aanvragen voor subsidie niet voldeden aan de gestelde voorwaarden, vielen de Muziekvereniging HMV uit Holten, Gospelkoor Rejoice en touwtrekvereniging OKIA Holten buiten de prijzen.

Dick Tukkers