Afbeelding
Foto:

Centrum van Rijssen op de schop

RIJSSEN - Goede bereikbaarheid en gratis parkeren zijn niet de enige zaken waarmee je als stadscentrum publiek trekt. Ook de uitstraling en de uniciteit van het centrum hebben invloed op de bezoekersaantallen. In Rijssen zijn onlangs de werkzaamheden gestart om het centrum zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

De plannen voor het centrum zijn door de gemeente Rijssen-Holten gemaakt in samenwerking met Ondernemersvereniging HABI, het Rijssens Museum en een team van Reitsema & Partners. Rijssen is één van de oudste steden van Nederland en bij het ontwerpen is daar heel nadrukkelijk bij stil gestaan. Er worden in het straatbeeld elementen zichtbaar die naar de rijke geschiedenis verwijzen.

Ook onderhoud
Voordat boven de grond alles aangepakt wordt, gaat Vitens eerst aan de slag met het vervangen van de waterleidingen. Vitens is al in de Grotestraat begonnen. Vanaf de kop van de Grotestraat verplaatsen de werkzaamheden zich richting het Schild en daarna zal ook de Haarstraat volgen. Vervolgens is het deel vanaf het Hoge Walplein richting het Schild aan de beurt.

Sfeervol
Na de vervanging van de waterleidingen kan het winkelerf voorzien worden van onder andere nieuwe bestrating. Om de metamorfose compleet te maken, wordt het straatmeubilair vervangen, komt er nieuwe verlichting en wordt er gezorgd voor groen in de straten. Er zullen bomen worden geplant en ook andere groenvoorzieningen zullen het straatbeeld een nieuwe en sfeervolle uitstraling geven. Tevens zal de fontein vervangen worden door een nieuw waterelement.

Overlast
Grote projecten als deze kunnen niet worden uitgevoerd zonder enige overlast voor winkelend publiek en de ondernemers in het centrum, maar bij het maken van de planning is er voor gezorgd dat de overlast tot een minimum wordt beperkt. Indien mogelijk worden werkzaamheden voor of na winkelsluitingstijd uitgevoerd, winkels blijven bereikbaar en het werk wordt in fases uitgevoerd.