Afbeelding
Foto: Harry

Diëten maakt dik!

TWENTE - Wetenschappers hebben moeten vaststellen dat wellicht de trend om te diëten aan de basis ligt van het toenemende probleem van overgewicht. Diëten is iets wat vóór onze moderne tijd onbekend was voor het menselijk organisme.

Hoe reageert ons lichaam als we gaan diëten? De eerste kilo's vliegen eraf doordat we minder calorieën binnen krijgen. De volgende kilo's gaan er echter steeds langzamer af. We moeten steeds minder gaan eten of nog langer sporten om nog wat meer gewicht te verliezen. Wat is er aan de hand? Ons lichaam heeft zich aangepast aan de verminderde calorie-inname! Om zich te beschermen wordt het lichaam zuiniger, de stofwisseling vertraagt. Het lichaam breekt spieren af, die niet of onvoldoende gebruikt worden. De spieren zijn namelijk energieverslinders. Naarmate we meer afvallen, dus overbodige spieren afbouwen, vertraagt onze stofwisseling, het lichaam wordt zuiniger, precies omdat we minder energieverslindende spieren hebben. Als we nu zo blijven eten zal het lichaam niet meer verder gewicht verliezen. Het verbruik is dus in evenwicht met de calorieën die we binnen krijgen.

De Milon Cirkel
Sportwetenschappers ontwikkelden in Duitsland de Milon Cirkel. Deze volledig computer-gestuurde toestellen worden optimaal ingesteld door een Miloncoach waardoor blessures vermeden worden. De Milon Cirkel bestaat uit een uitgekiende combinatie van kracht- en conditie toestellen die met zo weinig mogelijk herhalingen, in zo kort mogelijke tijd, voor een optimale verhoging van de stofwisseling zorgen. De Milon Cirkel wordt in Duitsland dan ook de Stofwisseling Cirkel genoemd. De training verhoogt in 35 minuten de stofwisseling 15x meer dan een gewone fitnesstraining die dubbel zo lang duurt! Bovendien is de trainingsfrequentie van 2x per 10 dagen voldoende. Terwijl je een gewone fitnesstraining minimaal 3x per week zou moeten doen.

Challenge
Voor extra afslankresultaat kun je meedoen met de Afslankchallenge. Iedereen die meedoet verliest tussen de 4 en 10 kg. Gedurende 6 weken kom je 1 keer per week om de informatietraining bij te wonen. Je wordt begeleid, gecoacht, gemotiveerd en gestimuleerd door een voedingscoach. Wekelijkse zijn er weeg-en meetcontroles. Uiteraard moet je wel 2 X per week 35 minuten Milonnen. Het mes snijdt immers aan 2 kanten. Je leert gedurende deze 6 weken de juiste combinatie tussen goede voeding, goede training en vooral de juiste instelling. Je verbetert je leefpatroon en leert weer eten en bewegen zoals iedereen zou moeten doen.

Om meer te weten te komen over deze manier van trainen en/of de Afslankchallenge bij je in de buurt kijk je op www.corpusmilonclubs.nl. Corpus Milon Clubs heeft als enige in Twente deze unieke Milon Cirkel. En door het grote succes heeft Corpus nu al 8 vestigingen in Twente in Oldenzaal, Borne, Hengelo, Nijverdal, Wierden, Haaksbergen, Rijssen en Tubbergen.