Afbeelding
Foto:

Kunstenaar van de week: Annemarie Paauwe

RIJSSEN – De kunstenaar van deze week is Annemarie Paauwe. Zij is een virtuoos op haar klarinet! Annemarie speelt al vanaf haar negende jaar klarinet, daarna heeft ze vanaf haar elfde jaar nog piano en saxofoonles gehad.

Zij is conservatorium afgestudeerd na lessen van Ferenz Szabo en Frans de Jong, dit zowel als docerend als uitvoerend musicus. Zij speelt alweer zo’n 35 jaar bij Muziekvereniging Wilhelmina Rijssen en geeft daar tevens les aan klarinet- en saxofoonleerlingen.


Concertmeester
Bij de concerten is zij concertmeester van het orkest van Wilhelmina. Tijdens deze concerten speelt zij zowel es- als besklarinet. Ook haar kinderen Floor (op baritonsaxofoon) en Bram (op trompet) spelen in het harmonieorkest van de Rijssense muziekvereniging.

Naast het harmonieorkest speelt zij ook nog, samen met enkele Wilhelmina-leden in het klarinetkwartet ‘Arundo’. De klarinetten zijn de basis voor het harmonieorkest. Wilhelmina kan nog wel wat aanwas gebruiken voor dit instrument volgens Annemarie. Haar mening over de hedendaagse jeugd is: ‘’ze zijn nog wel gemotiveerd, maar door het aanbod van de vele hobby’s en de vierentwintiguurs economie is het wel eens moeilijk om ze te behouden voor de vereniging’’. Daarom doen we bij Wilhelmina veel aan ledenwerving om zodoende de vereniging op peil te houden. "En", vervolgt Annemarie "lijkt het je wat om in zo’n schitterend orkest te spelen, meld je aan of heb je vroeger klarinet gespeeld en het kriebelt weer, kom er weer bij, je bent bij de gezellige club van Wilhelmina weer van harte welkom ongeacht leeftijd, opleiding of levensovertuiging’’.
Dick Tukkers