Rijssen - De laatste persconferentie van wethouder Roland Cornelissen, vijfde van rechts. Erik Wessels, derde van links volgt hem op.
Rijssen - De laatste persconferentie van wethouder Roland Cornelissen, vijfde van rechts. Erik Wessels, derde van links volgt hem op. Foto: Jan Joost

Wethouder Roland Cornelissen heeft goed op de winkel gepast

RIJSSEN - De vertrekkende wethouder Roland Cornelissen(CDA) laat een gezonde winkel achter.

Afgelopen week stond de wethouder de verzamelde pers voor de laatste keer te woord. Burgemeester Arco Hofland liet in die bijeenkomst weten dat Rijssen-Holten wat betreft de woonlasten een bijzonder goed figuur slaat ten opzichte van andere gemeenten. "Wij zitten op op 631 euro per maand, Wierden op 817 en Zwolle op 682 euro per maand, om maar iets te noemen."

Volgens Hofland heeft de vertrekkende wethouder goed op de winkel gepast. "Hij vertrekt met mooie cijfers in de achterzak." Cornelissen verlaat na 6 jaar het dagelijks bestuur van de gemeente. Hij gaat zich storten op de onderneming van zijn vrouw die internationaal actief is op het gebied van kinderactiviteiten. Cornelissen zelf kijkt met een goed gevoel op zijn wethouderschap terug. "We hebben in Rijssen-Holten de zaken goed voor elkaar, de lage onroerende zaakbelasting is daar een goed voorbeeld van. Het is prettig om hier de zaken in goede staat achter te laten."

Woningbouw
Op het rumoer dat de laatste weken is ontstaan rond de woningbouwplannen in het Opbroek, zegt de vertrekkende wethouder dat hij daar kennis van genomen heeft. "We worden gewezen op inbreidingslocaties in de kern, maar de lastigheid bij woningbouw is dat je niet alles meer kunt volbouwen. Je hebt te maken met andere en nieuwe omgevingseisen voor de waterhuishouding en het klimaat. Dat gaat allemaal minder soepel dan vaak gedacht wordt. Daarnaast heb je ook te maken met verschillende eigenaren die aan de woningbouw moeten willen meewerken. Iedere eigenaar gaat natuurlijk over zijn grond en pand. Dat vraagt ook de nodige tijd." Burgemeester Hofland zegt dat bij grote plannen heel vaak meespeelt dat mensen nieuwbouw meestal niet in hun achtertuin willen. "Dat is nu eenmaal het lot van een gemeentebestuurder en daar moeten we zorgvuldig mee omgaan." Cornelissen wordt opgevolgd door CDA-fractieleider Erik Wessels.