Afbeelding
Foto:

Kunstenaar van de week: Henk Kleijer

RIJSSEN - De kunstenaar van deze week is Henk Kleijer (65). "Ik ben geboren in Ermelo en ik woon in Rijssen. Schilderen is mijn hobby en ik heb het mezelf aangeleerd. Ik schilder onder de naam: “The Creators Art” (kunst van de Schepper)."

In mijn schilderijen wil ik heel graag de grootheid van God laten zien: Zijn scheppingswerk en Zijn liefde voor de mensen! Ik gebruik verschillende soorten verf. Soms maak ik een serie met acrylverf, waarmee je snel kunt doorwerken. Momenteel schilder ik met olieverf, wat fijner is om te verwerken.

Bijgaand schilderij is een olieverfschilderij met de afmeting 100x70 cm. De titel van dit schilderij is: “de Heer onze Schepper” gebaseerd op een gedeelte uit de Bijbel (Job 38: 8-11).

Wie heeft de zee tegengehouden, zodat het water niet over het land stroomde?
Ik was het die dat deed! Ik stuurde wolken naar de zee, en die bedekten het donkere water. Ik bepaalde tot waar de zee mocht komen, ik maakte de grens tussen water en land.
Ik zei tegen de zee: ‘Tot de kust mag je komen, niet verder. Daar moeten je machtige golven stoppen.’

Een schilderij maken is best wel een lang proces, omdat ik laag over laag schilder, hierdoor ontstaat er meer diepte in een schilderij. Ik sta soms op een kunstexpositie (zo ook weer binnenkort in het winkelcentrum “de Hoge Wal”). Ik vind het fijn, om mijn geloof beeldend uit te dragen en geniet van alle gesprekken die ik dan heb met belangstellenden. Ik kan dan een uitleg geven over de betekenis van een schilderij. Ook zie ik vaak dat een schilderij iemand raakt en dat raakt mij dan ook weer. Op de exposities schilder ik ook, zodat de mensen ook kunnen zien hoe een schilderij ontstaat.

Wie meer werk wil zien van Henk Kleijer kijkt op zijn Facebook pagina: “The Creators Art”.

Dick Tukkers

Afbeelding