Afbeelding
Foto:

Youth for Africa

RIJSSEN – Drie jaar geleden werd de eerste Rally Kinderhulp Ghana gereden, in en rond Rijssen. Deze rally was destijds direct een verrassend succes. Het was daar dat Leo Nieuwenhuis werd aangesproken door Ellen Pouw om met jongeren naar Ghana te gaan. Inmiddels is er een stichting en diverse activiteiten zijn in volle gang om de reis naar Ghana te kunnen maken.

, de jongeren hebben zelf deze naam gekozen, staat voor eigen verantwoordelijkheid nemen. Daarom stimuleren we als leiding om vanuit de drijfveren van de jongeren zelf met hen op te trekken en acties te initiëren. Een duidelijk leerproces, waarin karakters worden gevormd. Belangrijk, want van daaruit kunnen we naar Afrikaanse landen reizen om ter plekke projecten te realiseren. Zo mogen we bouwen aan een samenleving in Afrika en tegelijk aan onze eigen samenleving. De jeugd heeft de toekomst! Wij hebben als ouders/leiding allemaal een druk bestaan en soms kunnen wij daar niet doorheen zien om zelf hieraan bij te dragen. Maar wanneer we samen met de jongeren zijn, krijgen wij zelf ook nieuwe energie en verliezen wij onze eigen beperkende overtuigingen. Is dat niet wat God ook van ons vraagt? Hem te volgen met de jongeren op ons hart.”

Eén doel
We zijn erg blij met de groep jongeren die nu mee gaan. Totaal 24 en ze komen vanuit verschillende kerkgenootschappen. Ook is er een stabiele leiding ontstaan die eveneens vanuit de verschillende windrichtingen komen. Allemaal voor hetzelfde doel, namelijk: bouwen aan een samenleving in Africa en bouwen aan onze jongeren, de samenleving hier.

Oproep
Kijkend naar onze lokale samenleving willen wij graag eenzaamheid verkleinen, oftewel saamhorigheid vergroten. We maken, na alle hartjes, rookworsten en rollades, daar ook een “project” van. We hopen dat Rijssenaren/ondernemers deze actie willen sponsoren. En daarnaast deze oproep: Vind je het fijn dat we in Rijssen om zien naar elkaar? Ervaar jij dat het belangrijk is dat we kunnen bouwen op elkaar? Wij zijn Youth for Africa en wij organiseren acties om naar Ghana te reizen deze zomer. Daar willen wij onze medemens helpen door scholen te bouwen en een waterput te slaan.

Activiteiten
Wij organiseren een gezellige avond voor degenen die daar echt naar uit zien op: D.V. 19 maart vanaf 18.00 uur een bingoavond in stijl (met Rijssense klederdracht) en D.V. 27 maart vanaf 19.30 uur een maaltijd (met Rijssense klederdracht) en tonen wij een presentatie van oud Rijssen. Welkom aan Teunis Lodderstraat 13 in Rijssen. Graag aanmelden hiervoor bij: Diona Nieuwenhuis 0548-362755 of receptie@viaviewelzijn.nl