Afbeelding
Foto:

Hondentoiletten eind maart verdwenen

HOLTEN/RIJSSEN - De hondentoiletten in Rijssen en Holten zullen eind maart verdwenen zijn. Door het verwijderen van de hondentoiletten creƫert de gemeente een eenheid in regels en zorgen ze voor een betere uitstraling van de openbare ruimte.

Er zijn voldoende redenen om de hondentoiletten te verwijderen. Zo is uit peilingen gebleken dat er vaak onduidelijkheid is over de regels rondom de hondentoiletten en het opruimen van de hondenpoep. Ook is er onvrede over hondenbezitters die vaak hun hond niet hun behoefte laten doen op de daarvoor aangewezen hondentoiletten waar andere uitwerpselen aanwezig waren, maar in de nabije omgeving. En de hondentoiletten zorgden in de zomer soms voor stankoverlast.

Afvalbakken
De afvalbakken bij de hondentoiletten blijven staan. Wanneer blijkt dat er behoefte aan meer afvalbakken is, wordt bekeken waar deze geplaatst moeten worden. Bij een aantal van deze locaties plaatst de gemeente dispensers met gratis hondenpoepzakjes. Het gaat in de eerste instantie om een pilot met 40 dispensers . Wanneer de dispensers goed blijken te werken gaar de gemeente bekijken of uitbreiding van het aantal dispensers mogelijk is. Inwoners van de gemeente Rijssen-Holten kunnen hondenpoepzakjes afhalen bij de receptie van het gemeentehuis, het Kulterhus in Holten of bij de gemeentewerf.

DT