Afbeelding
Foto:

Baden Powelldag Scouting Rijssen met geld voor goed doel

RIJSSEN - Op zaterdag 22 februari (Baden Powelldag) zijn de leden van Scouting Oosterhof – Niej Begin tussen 08.00 en 14.00 uur op pad geweest voor het goede doel Nationaal Fonds Kinderhulp.

De Baden Powelldag is de verjaardag van zowel Lord Robert Baden Powell (Oprichter van Scouting) als zijn vrouw Olave Baden-Powell, die beiden veel voor de scouting betekend hebben. Op Baden Powelldag denken scouts over de hele wereld een beetje extra aan elkaar en de (nabije) omgeving. Tijdens deze dag staat een goed doel centraal in het programma.

Inzameling
De leden hadden voorafgaand aan de activiteit geld ingezameld om zich vervolgens hiervoor in te zetten met een sponsorloop. De sponsorloop ging van start vanaf de parkeerplaats van Dieka (Markelo) en er werd gelopen langs de dagcamping ‘De Borkeld’ naar ‘t “witte veldje” terug naar de blokhut aan de A.H. ter Horstlaan. Een totale afstand van 15 kilometer! Om 14.00 uur nam de afgevaardigde van Nationaal Fonds Kinderhulp het eindbedrag in ontvangst van maar liefst €1184,45!

Het doel
Het Nationaal Fonds Kinderhulp zet zich in voor kinderen én jongeren onder de 21 jaar die in Nederland opgroeien in armoede. Ook deze kinderen moeten zoveel mogelijk deel kunnen nemen aan activiteiten die voor leeftijdsgenoten wel bereikbaar zijn. In Nederland zijn naar schatting 300.000 kinderen die niet mee kunnen doen. Het fonds helpt met bijdragen voor zaken zoals zwemlessen, een dagje uit, een fiets, opleiding, leesboek of laptop. Kijk voor meer informatie over het goede werk van het fonds om kinderen te helpen ook op: www.kinderhulp.nl