Rijssen - De nieuwe CDA-wethouder Erik - tweede van rechts- voor het eerst aan de collegetafel.
Rijssen - De nieuwe CDA-wethouder Erik - tweede van rechts- voor het eerst aan de collegetafel. Foto: Jan Joost

Hunkertukker Erik Wessels nieuwe CDA-wethouder van Rijssen-Holten

RIJSSEN - Erik Wessels van het CDA is sinds donderdagavond de nieuwe wethouder van de gemeente Rijssen-Holten.

In de gemeenteraadsvergadering legde Wessels tegenover burgemeester Arco Hofland de eed af, nadat hij met 20 stemmen voor, 3 tegen en één onthouding door de gemeenteraad was gekozen. Hierna nam Wessels voor de eerste keer plaats achter de collegetafel (tweede van rechts). Wessels is de opvolger van Roland Cornelissen die zich bezig gaat houden met de verdere uitbouw van de onderneming van zijn vrouw.

In een toelichting op zijn ambities voor het wethouderschap zei Wessels dat hij als kind al interesse toonde voor de politieke toestanden in de wereld. Met name de vrijlating van de Zuid-Afrikaanse Apartheidsbestrijder Nelson Mandela had grote indruk op hem gemaakt. Wessels is van beroep docent maatschappijleer aan scholengemeenschap Reggesteyn en eigenaar van een huiswerkbegeleidingsinstituut. Van beide professies doet hij afstand om zich volledig te storten op het wethouderschap.

Wessels is sinds 2020 betrokken bij de gemeenteraadsfractie van het CDA. Na zijn studie in Groningen keerde hij graag terug naar Rijssen. "Je zou mij dus een hunkertukker kunnen noemen," aldus Wessels, die dankte voor het vertrouwen van de gemeenteraad en zei uit te zien naar de samenwerking met de andere collegeleden.

Wessels was CDA-fractieleider in de gemeenteraad. Zijn opvolger in de fractie de CDA-raadslid Dieger ten Berge. De opengevallen plek in de fractie wordt ingenomen door Rindert Eckhart die eveneens donderdagavond, na het afleggen van de belofte, tot de gemeenteraad is toegetreden.
D66-raadslid Herman Klein Velderman zei gekscherend gemengde gevoelens te hebben bij de komst van de nieuwe wethouder. "Eigenlijk is het jammer dat Wessels wethouder wordt, omdat hij door het onderwijs te verlaten bijdraagt aan het lerarentekort."