Afbeelding
Foto:

Senioren en mindervalide bezoeken centrum van Rijssen

RIJSSEN - Op dinsdag 3 en woensdag 4 maart stonden de ondernemers van het centrum van Rijssen klaar voor het ontvangen van senioren en mindervalide. Dit alles onder het motto: "Viej neugnt oe!"

De koffie met lekkers stond klaar toen de bezoekers arriveerden. Naast het bezoeken van de diverse winkels in het centrum van Rijssen, was er in het voormalige pand van de ABN-AMRO een presentatie van de werkgroep beeldpresentatie bestaande uit Jan van de Maat, André van Houten, Johan Koster en Johan Kettelarij. Van deze gelegenheid werd druk gebruik gemaakt.

Herkenbaar
Een grote groep bewoners van het verzorgingshuis Eltheto was te gast bij de presentatie van beelden over de oorlog, waarbij de beelden over de bevrijding van Rijssen als zeer herkenbaar werden ervaren. Zowel de montage van de films als foto’s waren deskundig van toepasselijke achtergrondmuziek voorzien en indien nodig en/of gewenst ook van aanvullend commentaar. Zo werd verteld dat een defecte radio werd hersteld door Radio Baan destijds en in een kinderwagen verstopt, met de baby er bovenop, zodat deze ongemerkt naar de eigenaar kon worden vervoerd. Ook werden beelden vertoond van mensen uit Rotterdam die de Hongerwinter waren ontvlucht naar Rijssen. Bewoners van de Rijssense zorgcentra werden met busjes opgehaald om getuige te zijn van deze presentatie.

Al met al een leuk uitje voor de aanwezigen wat erg op prijs werd gesteld en voor herhaling vatbaar is!

Dick Tukkers