Afbeelding
Foto:

Lydia Plas is 1000ste bezoeker

RIJSSEN - Vanaf 4 januari is het jeugdwerk van de Fakkeldrager in het pand aan de Enterstraat 94 weer begonnen. Er mochten al weer veel jongeren welkom worden geheten. Het pand wordt door de week veel gebruikt door natuurlijk de Fakkeldrager zelf, maar ook door de PSJHGR (Prot. St. jeugdwerk Herv. Gem. Rijssen), die er zitten met de Try Out en de Tienerclub. Ook het gezamenlijke initiatief C.J.R. maakt het mogelijk dat er alle middagen opstelling is voor de jeugd van 13.00 tot 17.00 uur.

Daarnaast worden er trainingen gegeven voor kinderen. Komt de groep van “YouthforAfrica” met enige regelmaat in het gebouw om hun activiteiten te bespreken met hun doelgroep. Ook vinden er vaak vergaderingen vóór de jeugd plaats. Ook de groep van de Gezinsverwendag maakt gebruik van het gebouw.

Aantal bezoekers
Al met al veel toeloop naar de Fakkeldrager. Voor de activiteiten en openstellingen van de Fakkeldrager, Try Out en C.J.R. zelf, is een telling van het aantal bezoekers die kwamen bijgehouden. De teller kwam afgelopen week al uit op het bezoek van de 1000ste bezoeker van dit jaar. De andere activiteiten dus niet meegeteld. "Als jongerenwerk zijn we blij dat zovelen de weg naar ons vinden en dat we een deeltje van hun leven met de jongeren mogen optrekken", aldus Arjan Slagman. De 1000ste bezoeker werd natuurlijk even in het zonnetje gezet. Het betrof Lydia Plas. Zij kreeg uit handen van de jongerenwerker een powerbank uitgereikt waarmee ze haar telefoon zeker 1000 minuten langer kan gebruiken! De nummers 999 en 1001 kregen een bluetooth boxje. Dit waren Arnoud Timmerman en Hielke Plas. Stond vorig jaar alles in het teken van 40, in het kader van het 40-jarig jubileum van de Fakkeldrager, nu lijkt het getal 1000 een prominente rol te spelen. Naast de 1000ste bezoeker van afgelopen week, gaat de Fakkeldrager, Try Out en C.J.R. dit jaar een sponsortocht fietsen van 1000 kilometer met een deel van de bezoekende groep jeugd.
D. Tukkers/Arjan Slagman