Afbeelding
Foto:

Samenwerking Columbus Junior en 'Ieder Kind Telt'

NIJVERDAL - Beide organisaties willen voldoen aan de groeiende vraag naar goed gestroomlijnde samenwerking tussen onderwijs en kinderopvang. Zo ontstaat er een pedagogisch klimaat waarin kinderen veilig en prettig kunnen opgroeien en waar ze zich optimaal kunnen ontwikkelen.

De al jarenlange samenwerking tussen Stichting Ieder Kind Telt en Columbus Junior is naar volle tevredenheid van beide. Door optimaal samen te werken hopen beide organisaties een voorzieningenniveau te realiseren, dat voldoet aan de behoeften en wensen van kinderen en hun ouders. De komende periode gaan de organisaties de samenwerking uitbreiden tot het realiseren van Integrale Kindcentra (IKC). In een IKC komen allerlei diensten voor kinderen samen, op een plek dicht bij huis. Op 5 maart werd een overeenkomst ondertekend om deze samenwerking vast te leggen.
‘Bij de vorming van een IKC is een duurzame en intensieve samenwerking de sleutel tot succes. Eenheid in uitstraling en werkwijze is belangrijk en prettig voor ouders en kinderen. Zij krijgen in de toekomst één aanspreekpunt. Kinderen hebben een makkelijkere start op de basisschool en als professionals kunnen we belangrijke informatie beter delen’, geeft Maud Berendsen, voorzitter van College van Bestuur van 'Ieder Kind Telt', aan.’

‘Een ander voordeel is dat we sterker staan’, zegt Sebastiaan Dekkers, algemeen directeur van Columbus Junior. ‘ We zoeken allebei naar oplossingen voor de uitdagingen die de maatschappij met zich meebrengt. Samenwerking helpt ons om de voorzieningen in stand te houden en de kwaliteit te verhogen.