Boerenbont en rode lampjes

NIJVERDAL - Toneelvereniging “Het Rooie Dorp” brengt het stuk: “Boerenbont en rode lampjes” op de planken. Een hilarische klucht in drie bedrijven, geschreven door Carl Slotboom. Het klinkt misschien als een rare combinatie, maar als je bedenkt dat Carl Slotboom de schrijver is van deze klucht, heb je vast al wel een idee welke kant het opgaat.

Het stuk gaat over 2 prostituees, Dolly en Betty (Antoinet Disselhorst en Karin ten Brinke) die het financieel moeilijk hebben en besluiten om een kamer te verhuren. Hendrik Buitendijk (Rolf Westerik) is een naïeve boerenjongen, die voor zijn verloofde Klaartje (Maaike Heerdink) en haar bemoeizuchtige moeder (Gerald Roeloffzen) op de vlucht is. Hij huurt de kamer van de dames, maar de dames zeggen hem niet waar ze hun geld mee verdienen. Ze vertellen hem dat ze fysiotherapeuten zijn. Maar wanneer Hendrik in contact komt met enkele klanten, Wim (Jan Roeloffzen) en Kees (Yoeri Berendijk), worden de gesprekken daardoor wel heel verwarrend. Het duurt natuurlijk niet lang voor de bemoeizuchtige schoonmoeder achter de verblijfplaats van Hendrik komt. Tot overmaat van ramp huurt ook zij, samen met haar dochter, een kamer bij Betty en Dolly. Hoe worstelt Hendrik zich hier nu uit?
De regie is in handen van Jimmy Meyer. Henri Klink verzorgt het licht en geluid. Ellen Elsman is onze souffleuse en Miriam Zandbergen onze floor manager.

Het stuk wordt opgevoerd op vrijdag 27 en zaterdag 28 maart in het “Noaberstekkie” aan de prinsenstraat 7 in Nijverdal. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De voorverkoop is op 23 maart vanaf 19.00 uur in het “Noaberstekkie".