RIJSSEN - Het orkest van Wilhelmina in de Schildkerk bij de herdenking van 70 jaar bevrijding van Rijssen.
RIJSSEN - Het orkest van Wilhelmina in de Schildkerk bij de herdenking van 70 jaar bevrijding van Rijssen. Foto: Jan Joost

Concert Bevrijding van Rijssen op 16 april in de Schildkerk

RIJSSEN - Het orkest van muziekvereniging Wilhelmina en popkoor Pursang verzorgen donderdagavond 16 april een bevrijdingsconcert in de Schildkerk.

De officiële bevrijdingsdatum van Rijssen is donderdag 9 april, maar omdat deze dag dit jaar in de Stille Week valt met iedere avond korte diensten in de Schildkerk, heeft het Comité Herdenkingen Rijssen in goed overleg besloten het traditionele vijfjaarlijkse bevrijdingsconcert een week later te houden. Aan het concert wordt medewerking verleend door popkoor Pursang.

Wilhelmina
Voor dit concert heeft dirigent Wout Ligterink passende muziek geselecteerd. Uitgevoerde worden onder andere Children's Oak, het indrukwekkende The Story of Anne Frank en Songs of Liberation. In samenzang tussen koor en publiek worden Gelukkig is het land en Land of Hope and Glory uitgevoerd.

Pursang
Pursang brengt Anthem Chess, Exodus Song en In this Heart ten gehore.

4 mei
Omdat het dit jaar een kroonjaar is, verleent het Rijssens Mannenkoor medewerking aan de Nationale Dodenherdenking bij het oorlogsmonument aan de Lentfersweg 's avonds om 20.00 uur.

Bezinningsbijeenkomst
Vooraf aan de herdenkingen is er een interkerkelijke bezinningsbijeenkomst die voor iedereen toegankelijk is in de Schildkerk om 19.00 uur. Voorganger in deze dienst is ds. J. van het Goor. Stadsorganist Dick Sanderman draagt zorg voor de muziek.