Lezing: “Van Pesach naar Pasen”

RIJSSEN - Op dinsdag 17 maart is er een lezing door Marianne Glashouwer, werkzaam bij stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp is: Van Pesach naar Pasen.

Als christen is men natuurlijk zeer vertrouwd met het lijdensverhaal van Jezus en het aansluitende Paasfeest. Veel christenen verdiepen zich graag in de Joodse wortels van het geloof en Pasen in het bijzonder. In de lange kerkgeschiedenis is het gegeven verloren gegaan dat het Paasfeest ontstaan is tijdens de viering van Pesach. Jezus vierde de instelling van het avondmaal tijdens sederavond, de vooravond van Pesach. Jezus werd gekruisigd tijdens Pesach en stond op uit de dood op 'Jom Haboekerim', de dag van de eerstelingen, het feest van de ongezuurde broden.

Over de spreker
Marianne Glashouwer was werkzaam bij de Evangelische Omroep. Zij is getrouwd met ds. Willem Glashouwer, internationaal voorzitter van Christenen voor Israël. Net als haar man is ze al vele jaren betrokken bij het werk van deze organisatie om solidariteit met het Joodse volk te betuigen. Ze spreekt regelmatig in binnen- en buitenland. Ook organiseert ze excursies naar het Corrie ten Boomhuis in Haarlem en naar synagogen in heel het land.

Locatie en aanvang
De bijeenkomst vindt plaats in het Carintreggelandhuis de Wellehof, ingang aan de Kattenhaarsweg in Rijssen. De aanvang is om 14.30 uur en de toegang is gratis. Naast de lezing worden er ook producten uit Israël verkocht.