Met de klok mee: Frits Berkhoff, Johan van Brussel, Marietje Eggink, Dick van Losser, Arnold te Wierik, John Velterop, Ingrid Nijkamp
Met de klok mee: Frits Berkhoff, Johan van Brussel, Marietje Eggink, Dick van Losser, Arnold te Wierik, John Velterop, Ingrid Nijkamp Foto: Gemeente Rijssen-Holten

Zeven Koninklijke Onderscheidingen voor verdienstelijke inwoners Rijssen-Holten

RIJSSEN-HOLTEN – Burgemeester Arco Hofland kon vorige week 7 inwoners van zijn gemeente vertellen dat ze verderop in het jaar een koninklijke onderscheiding krijgen opgespeld.

Het gaat om Frits Berkhoff (66) uit Rijssen die al meer dan 50 jaar organist is van de Hervormde Gemeente Rijssen. Met zijn muzikale collega's voorziet hij vijf kerkelijke locaties van orgelbegeleiding. Berkhoff zorgt ook heel goed voor “zijn” Flentroporgel in de Schildkerk. Zijn orgelspel vervalt nooit in sleur. Berkhoff is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Johan van Brussel (56) uit Rijssen is eveneens benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten op maatschappelijk gebied. Sinds 1986 werd hij als lid van Excelsior’31 lid van de Spelersraad, was EHBO’er en werd lid van de wedstrijdgroep en de LOTUSgroep van de EHBO Rijssen en de LOTUSgroep in Hardenberg. Vanaf 1998 is Van Brussel voorzitter van Speeltuinvereniging De Hoge Esch sinds 2011 voorzitter van de OSO, het Overkoepelend Speeltuin Orgaan.

Marietje Eggink (79) uit Holten heeft een zeer lange lijst van verdiensten die begint in 1955. Ze werd toen secretaris van sportvereniging BATO, ze was bestuurslid van de VVD Rijssen-Holten, Stichting Paardrijden Gehandicapten, het Rode Kruis, Vrienden van de Diessenplas, Welcom Again Veterans en nog altijd secretaris van het Holtens Ondernemershus. Marietje Eggink is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Dick van Losser (64) uit Rijssen begeleidt vanaf zijn 22e de kerkdiensten in de Gereformeerde Gemeente van Wierden. Daarnaast doet hij de administratie. Tenslotte is hij penningmeester en secretaris van de Schaakclub Rijssen. Dick van Losser is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ingrid Nijkamp (57) uit Holten is sinds 1982 actief lid van het Echte Bakkers Gilde, waar zij de drijvende kracht is achter de regionale en landelijke publiciteit van het Gilde. Ze was mede-oprichter en bestuurslid/vrijwilliger van de Avondvierdaagse Holten. Ze is ook bestuurslid van de Holtense Handels Vereniging HHV en zit in vele subcommissies. Deze ambassadrice van Holten is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

John Velterop (76) uit Rijssen was jarenlang voorzitter van de Atletiekvereniging Goor. Velterop zette zich als Regiobestuurder van Water Natuurlijk en fractieondersteuner van Water Natuurlijk in het bestuur van Waterschap Vechtstromen. Ook doet hij sinds 2015 het PKN Archiefbeheer Zuid-Oost en stelde hij daarvoor richtlijnen op. Velterop is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Arnold te Wierik (70) uit Rijssen is nooit te beroerd om een helpende hand te reiken. Hij was voorzitter van het RK-schoolbestuur, RK-Jeugd- en jongerenwerk ’t Honk, bestuurslid Chinese School Zwolle, voorzitter van Businessclub Bij de Tijd, bestuurslid Stichting Waander Companje, actief in de Rotary, voorzitter van de Voedsel- en Kledingbank Rijssen-Holten en voorzitter van de Stichting Stolpersteine Rijssen. Te Wierik is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Wegens de coronacrisis konden de onderscheidingen niet zoals andere jaren worden uitgereikt. Burgemeester Hofland heeft de decorandi persoonlijk op de hoogte gesteld.