Afbeelding
Foto:

De markt is nu met de non-food eindelijk weer compleet

RIJSSEN - De coronacrisis heeft veel invloed gehad op ondernemers en zeker die van de markt. Daar waar sommige winkeliers 'vrijwillig' de deuren sloten, hadden marktondernemers die keuze niet. In hoeverre de wekelijkse markt doorgaat, wordt bepaald door gemeenten, overheid en de veiligheidsregio. De gedachte hierachter is natuurlijk de veiligheid van ondernemers en bezoekers.

Een korte tijd werden warenmarkten zeer sterk in de mogelijkheden beperkt, maar al snel werd er meer mogelijk voor marktkooplieden met levensmiddelen. Afgelopen maandag waren voor het eerst in weken ook de kramen met non-food weer welkom. De kramen staan verder uit elkaar in een rondje rondom het stadhuis. Dat er weer gewoon markt was afgelopen maandagochtend, werd door de marktkooplui gevierd met een extra leuke marktactie. Door het inleveren van vier marktmuntjes kreeg men een kleurige bloembasket. Ook leuk om weg te geven op Moederdag, komende zondag.

Positief
Zowel verkopers van food als non-food zijn blij met de verruiming van de mogelijkheden. Ze krijgen nu weer de mogelijkheid om de kost te verdienen en nu iedereen weer aanwezig kan zijn, voelt de markt weer compleet. Benno Nobbenhuis, woordvoerder van de markt: "Het was lekker druk en er heerst een relaxte sfeer. De bloemenactie was een groot succes. Om half twaalf hadden we er al ruim 300 klanten blij mee gemaakt." Ook de bezoekers zien de complete markt als een verbetering.

Regels
Om alles veilig te laten verlopen vragen de marktkooplui u wel de voorschriften in acht te nemen. Dus kom zoveel mogelijk alleen, houd minimaal 1,5 meter afstand, pin zoveel mogelijk en eet gekochte producten thuis op.