Afbeelding
Foto:

Team ReJoyce weer
naar Mont Ventoux

RIJSSEN - Op 12 september hopen Hans, Willy en Rinske Strokap namens Team ReJoyce de Mont Ventoux te beklimmen om geld in te zamelen voor onderzoek naar hersentumoren. Sinds 2011 zet Team ReJoyce zich in om geld in te zamelen voor onderzoek naar hersentumoren. Eerst omdat Joyce Strokap ziek was door een hersentumor en met de hoop dat ze beter kon worden. Nu, nadat Joyce begin 2015 is overleden, om eraan bij te dragen dat hersentumoren niet meer dodelijk zijn en anderen dit leed bespaard kan blijven.

Elke week krijgen zo'n 28 mensen de diagnose "primaire hersentumor". Elke week sterven er ook 28 mensen aan de gevolgen van een hersentumor, omdat hersentumoren nog steeds ongeneeslijk zijn. Onder kinderen tussen 1 en 15 is het zelfs de belangrijkste doodsoorzaak. Omdat hersentumoren op zo’n moeilijke plek in het lichaam voorkomen, is de behandeling ingewikkeld. Opereren, chemotherapie en bestralen zijn wel mogelijk, maar hebben grote beperkingen. Waar de overlevingsduur en overlevingskans voor vele soorten kanker de afgelopen decennia sterk zijn gestegen, bleef het perspectief voor hersentumorpatiënten onveranderd. Er is al weel veel onderzoek; maar hiervoor is veel geld nodig.

De berg op!
Daarom reizen Hans, Willy en Rinske Strokap in september af naar Bedoin om samen met een kleine 300 mensen de Mont Ventoux te beklimmen, sommigen doen het hardlopend, Hans en Rinske gaan op de fiets en Willy gaat lopend. Dat alles om geld in te zamelen zodat minder mensen nog een geliefde moeten verliezen aan de gevolgen van een hersentumor. Wat Joyce is overkomen, kan iedereen overkomen, daarom blijven we ons ervoor inzetten. De 11-jarige Rinske is al druk aan het trainen met haar vader. U kunt uw steentje ook bijdragen door via https://www.ventoux3.org/team-rejoyce-2 een gift over te maken. En zo meer onderzoek naar hersentumoren mogelijk maken. Kijk ook eens op de Facebookpagina van Team ReJoyce.