Shanty Festival gaat dit jaar niet door

RIJSSEN - Op 5 september zou voor de tiende keer het Shanty Festival van de Lee Sanghers uit Enter gaan plaatsvinden. In goed overleg met de gemeente Rijssen-Holten is er helaas een streep gezet door het festival.

Al negen opeenvolgende jaren werd het Shanty Festival in het centrum van Rijssen georganiseerd. Een dag met op verschillende podia in het centrum een muzikaal optreden van diverse koren. Een dag waarop vele liefhebbers van shanty- en zeemansliederen Rijssen wisten te vinden. Waarschijnlijk moeten ze nu nog een jaar langer wachten.

Mogelijk alternatief
Zodra er meer duidelijkheid komt over de impact van het coronavirus en er meer duidelijk wordt over verruiming van de maatregelen, dan hopen de Lee Sanghers weer heerlijk in de buitenlucht te kunnen kunnen zingen en genieten van shanty- en zeemansliederen. Mogelijk dat dan in plaats van het Shanty Festival nog wel een optreden gaat plaatsbinden van de Lee Sanghers samen met een ander koor op één podium later in september. Zodra er meer duidelijkheid is, zal dat bekend gemaakt worden.