Muziekschool start weer op

RIJSSEN - Na negen coronaweken waarin de docenten met veel creativiteit hun lessen via digitale kanalen gaven, worden er sinds maandag weer muzieklessen gegeven in de Rijssense Muziekschool aan de Oosterhofweg.

Individuele lessen zijn weer mogelijk, met inachtneming van de noodzakelijke voorschriften en regels. Groepslessen kunnen nog niet in het gebouw worden gegeven. Omdat er vanwege corona waarschijnlijk geen Open Huis kan worden gehouden met inschrijving van nieuwe leerlingen, wil het bestuur van de Muziekschool met nadruk aandacht vragen voor de mogelijkheid om ondersteuning van het Jeugdfonds Sport en Cultuur te vragen wanneer het lesgeld een belemmering zou vormen om een kind aan te melden bij de Muziekschool. Immers: elk jaar zijn er in Nederland zo’n 400.000 kinderen voor wie er thuis geen geld is om muzieklessen te volgen of bezig te zijn met sport.

Aanvragen
Het Jeugdfonds Sport en Cultuur is een instantie die kinderen wil ondersteunen uit gezinnen waar onvoldoende financiële middelen aanwezig zijn om deel te nemen aan activiteiten op onder meer cultureel gebied. Aanvragen bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur kunnen worden gedaan door professionals uit onderwijs, hulpverlening en gezondheidszorg. Ouders en kinderen kunnen daar dus niet rechtstreeks een aanvraag indienen, dat gaat altijd via intermediairs. Kijk voor meer informatie ook op: www.muziekschool-rijssen.nl