Afbeelding
Foto: ERIC VAN VUUREN

Meer elektrische Kia-modellen

Kia wil de komende jaren meer inzetten op elektrische mobiliteit. Deze maand kondigde de automaker de plannen voor e-mobiliteit aan voor de komende jaren. Elektrisch rijden en Kia gaan hand in hand, zo is de boodschap.

Kia gaat ook in Nederland de zogenaamde Plan S-strategie uitrollen. Deze is gericht op nieuwe businessmodellen voor elektrische auto's en autonome mobiliteitsoplossingen. Concreet wil Kia tegen het einde van 2025 11 elektrische auto's hebben geïntroduceerd. Dit betekent dat er van elk nieuw model op de markt ten minste één geëlektrificeerde variant aangeboden zal worden. Kopers krijgen dus veel keuze.

Nieuw platform
Volgend jaar lanceren zij het eerste model op basis van een geheel nieuw elektrisch platform. Dit crossover-ontwerp biedt dan onder meer een actieradius van 500 kilometer en een snellaad-oplaadtijd van minder dan 20 minuten. Twee belangrijke factoren voor de elektrische autokoper.

Nu al sterk gamma
Kia biedt ook nu al een sterk elektrisch gamma. Zo zijn er twee volledig elektrische modellen te koop, drie plug-in hybrides en twee hybrides. Kia weet ook duidelijk kopers te overtuigen: de Kia Niro was in het eerste kwartaal van dit jaar de meest verkochte geëlektrificeerde auto van Nederland. In deze periode was 17 procent van de Nederlandse Kia-verkopen volledig elektrisch.

Maak kennis
Uw Kia-dealer Autobedrijf Beltman Rijssen laat u graag kennismaken met Kia's elektrische gamma. Tot en met 30 juni bieden zij ook 4.000 euro Plug-In Bonus op de Kia Xceed, Niro en Ceed SW PHEV-uitvoeringen. Alle informatie over de elektrische en hybride modellen van Kia en de Plug-In Bonus zijn eenvoudig te vinden via https://www.beltmanrijssen.nl/