Afbeelding
Foto:

De introductieversie van de elektrische Fiat 500

De Fiat 500 is toch wel het meest populaire model van Fiat. Reden genoeg om ook een elektrische uitvoering van de 500 op de markt te brengen: de Fiat 500e. De introductieversie heeft de zeer toepasselijke naam La Prima, de eerste. Naar verwachting is de introductie in oktober dit jaar, maar bestellen is al wel mogelijk.

Met de elektrische Fiat 500 wordt duidelijk gekeken naar de toekomst. Mobiliteit moet duurzamer, autonomer en meer verbonden met de wereld. Natuurlijk laat Fiat de schoonheid van de 500 niet ten koste gaan van deze uitgangspunten. De 500e is wat breder en wat langer dan zijn voorgangers, maar het design van het exterieur wordt nog steeds gekenmerkt door strakke lijnen. Het interieur oogt nu wel strakker doordat er minder knoppen zichtbaar zijn.

Actieradius
In de stad zal de nieuwe 500 La Prima tot zo'n 400 km kunnen afleggen op een volle accu. Als er gekeken wordt naar het gecombineerd WLPT-bereik dan is de actieradius 320 km. Met de snellaadfunctie van 85 kW is in 35 minuten de batterij voor 80 procent opgeladen. De Fiat 500 La Prima wordt verder geleverd met een easyWallbox, zodat u thuis een eigen laadstation heeft.

Autonomer
De Fiat 500 La prima is voorzien van diverse rijhulpsystemen die onder andere afstand houden van de voorligger, die zorgen dat u binnen de lijnen van de rijbaan blijft en die automatisch remmen om een botsing te voorkomen. Een begin van autonoom autorijden.

Connectiviteit
Ook op het gebied van connectiviteit heeft de 500 La Prima veel te bieden. Om u een idee te geven: vanaf de Fiat app inplannen wanneer de airconditioning in werking treedt, laadniveau controleren, via de app de auto laten weten wat de bestemming wordt en deze nieuwe Fiat 500 kan voor acht apparaten een wifihotspot worden.

Uw dealer Auto Aaltink aan de Marie Curiestraat 6 in Nijverdal vertelt u graag meer over de nieuwe Fiat. Meer informatie is ook te vinden via www.autoaaltink.nl of www.fiat.nl.