Hulp bij het invullen aangifte 2019 hervat

RIJSSEN - De Belastingdienst hervat de hulp voor mensen met het invullen van hun aangifte inkomstenbelasting 2019. Door corona niet op locatie, zoals gewoonlijk, maar telefonisch. In totaal ontvangen circa 12.000 mensen hierover een brief van de Belastingdienst.

De Belastingdienst begrijpt dat de belastingaangifte ingewikkeld kan zijn. Daarom is er hulp en ondersteuning voor mensen die daar behoefte aan hebben. Normaliter op locaties in het hele land, maar vanwege de coronamaatregelen moesten de afspraken worden geannuleerd. De Belastingdienst heeft de mensen daarover geïnformeerd en heeft iedereen die zo'n fysieke afspraak bij de Belastingdienst had automatisch uitstel verleend tot 1 september 2020.
Het is nog niet bekend wanneer de hulp bij aangifte weer op normale wijze, dus op locaties in het hele land, geboden kan worden. De Belastingdienst houdt zich daarbij natuurlijk aan de maatregelen van het kabinet op dit terrein. Om mensen toch te kunnen helpen gaat de Belastingdienst nu alvast circa 12.000 mensen die een afspraak hadden gemaakt telefonisch ondersteunen bij het doen van aangifte.