Afbeelding
Foto: Jan van de Maat

Elsbeth Deijk (VVD) wil burgerloket in Holtense Kulturhus weer open

RIJSSEN - Het burgerloket in het Holtense Kulturhus moet weer open.

VVD-raadslid Elsbeth Deijk stelde dit donderdagavond aan de orde in de raadsvergadering. Het burgerloket in Holten was gesloten vanwege de uitbraak van het coronavirus. Deijk zei de redenering van wethouder Bert Tijhof niet te kunnen volgen. "Er wordt gezegd dat het loket niet open kan omdat er te weinig ruimte is om de anderhalve meter afstand in acht te nemen." Ze zei te vrezen dat het loket dan pas weer open zou kunnen als er een vaccin tegen het coronavirus zou zijn "en ik ben bang dat dit nog lang kan duren."

Ongewenst
Volgens Deijk zou hierdoor een ongewenste situatie ontstaan, "omdat de Holtense burgers dan voor het minste of geringste naar het gemeentehuis in Rijssen zouden moeten." Bovendien vroeg zij zich af of er wel genoeg onderzoek was gedaan om een mogelijke definitieve sluiting te rechtvaardigen.

Glasplaat
Deijk stelde voor een glasplaat te maken tussen de baliemedewerker en de persoon voor de balie. "Bovendien kunnen de mensen in de gang van het Kulturhus wachten. Volgens mij is er genoeg ruimte, want ik ben er geweest en heb het voor de zekerheid ook nog even nagemeten en ik denk dat het kan."

Dienstverlening
Wethouder Tijhof (CU) zei dat de gemeente de dienstverlening aan de burger hoog in het vaandel heeft staan. "Ook in Holten moet een balie beschikbaar zijn. Maar de tijdsomstandigheden zijn bijzonder. Ook de gemeente moet als goed werkgever de veiligheid van de ambtenaren waarborgen en dat is op deze manier niet mogelijk. De afstanden waren gewoon te klein."

Gesloten
Een bijkomend probleem was volgens de wethouder dat het Kulturhus ook gesloten was. "Dat gaat nu weer open. Daarom gaan we nu serieus bekijken hoe we binnen de geldende regels het loket ook weer open kunnen stellen. We hopen dat dit gaat lukken, maar we gaan eerst uitzoeken wat dat allemaal gaat kosten. Zodra we dat weten zullen we het u laten weten." Deijk toonde zich vooralsnog tevreden met de antwoorden en toezeggingen van de wethouder.

Loket
Onder normale omstandigheden kunnen de burgers van de kern Holten in het Kulturhus terecht voor het aanvragen van onder meer een paspoort, rijbewijs, uittreksel, een verklaring omtrent gedrag of een afvalpas. Iedere donderdag is het loket voor deze burgerzaken geopend van 17.00 tot 20.00 uur. Wanneer dit weer mogelijk is zal binnenkort blijken.