Afbeelding
Foto:

RIJSSEN – Het team van de Stichting BijbelBier-Bbq laat weten dat het geplande evenement op 20 juni 2020 niet doorgaat.

Als verklaring geven de heren dat je niet met zo veel mensen bij elkaar mag zijn. “We vinden het ook niet verantwoord om in deze tijd een evenement te organiseren waar zo veel mannen bij elkaar komen. Wij willen het virus niet verspreiden en we kunnen de afstand van 1,5 meter tot de andere deelnemers ook niet garanderen.”
De organisatoren vinden het erg jammer, “maar dit is wel de enige juiste keuze.” De mannen die al een kaart gekocht hebben, kregen inmiddels bericht over de afhandeling van hun kaarten.
Voor de editie van dit jaar heeft heeft de Berghoeve Brouwerij uit Den Ham een speciaal bier gebrouwen. “Een prachtige weizen met een verrassende twist. Omdat het zonde is om de brouwer met deze bieren te laten zitten, staat er binnenkort een link op de Facebook-pagina van BijbelBierBbq om dit bier te bestellen. Steek de bbq aan, trek een biertje los, voer een goed gesprek met de buurman en je hebt je eigen BBB in het klein,” aldus de organisatoren.
Het bestuur richt zich nu op een nieuw evenement in 2021. “We hopen dat het coronavirus dan definitief in bedwang is en we weer de vrijheid mogen ervaren.” BijbelBierBbq gaat ervoor om met elkaar een dag vol diepgang, lekker speciaal bier, vlees van de bovenste plank, ontmoeting en gezelligheid te organiseren. Onder het motto: als mannen onder elkaar!