Afbeelding
Foto:

De Zweef plaatst zonnepanelen op eigen kleedaccommodatie

NIJVERDAL - Sportverenigingen zijn grootverbruikers van energie. Een sportaccommodatie heeft immers veel verlichting, verwarming en andere energieslurpers. Naast het terugdringen van hun energieverbruik kiezen clubs ook steeds vaker voor het zelf opwekken van duurzame energie. Zo ook De Zweef in Nijverdal.

De voetbalclub start komende week met het plaatsen van ruim 160 zonnepanelen op het dak van de kleedaccommodatie. Hierna volgt tevens de renovatie van het dak van de kantine, waarbij duurzaamheid ook een belangrijk aspect is. Met nieuwe isolatie gaan de stookkosten immers ook omlaag. Het dak was al een tijdje aan vervanging toe, wat niet langer uitgesteld kon worden volgens de club. Gerco Dakspecialisten uit Lemelerveld zal de dakrenovatie uitvoeren. De club is ook dankbaar voor de financiƫle steun van Johan Broekhof die dit mogelijk maakte. De club ziet de plaatsing van de zonnepanelen als een belangrijke stap vooruit met de duurzame ambitie. De 160 panelen kunnen gezamenlijk in de totale stroombehoefte van de voetbalclub voorzien. Hiermee is men geheel zelfvoorzienend.

Eigen fondsen
Dankzij donaties en acties kon een groot deel van de investeringen uit eigen kas bekostigd worden; ongeveer anderhalve ton. De club verwacht dat de investeringen zich 'binnen een aantal jaren' terug zullen verdienen. Energie Control uit Wierden draagt zorg voor de plaatsing van deze installatie.