Afbeelding
Foto:

Restauratie van het
‘Bijbels prentenboek’

HELLENDOORN - Vorige week is door de stichting Noabers van ’n Oalen Griezen een inzamelactie gestart voor restauratie van de bijzondere glas-in-loodramen in de oude Hellendoornse dorpskerk. Uutgeverieje ’n Boaken haakt hier op in door een deel van de opbrengst van Een Bijbels prentenboek in glas in lood te bestemmen voor hetzelfde doel.

In Een Bijbels prentenboek in glas en lood worden ruim 125 gebrandschilderde ramen beschreven. Deze glas-in-loodvensters zijn te vinden in zes kerkgebouwen in Hellendoorn en Nijverdal. Er zitten veel juweeltjes tussen, maar vanaf de straat valt daar vrijwel niets van te zien. In het prachtig geïllustreerde boek gaat de auteur uitvoerig in op de achtergronden van de afbeeldingen en op de door de glazeniers gebruikte symboliek. De ramen van de Oldenzaalse glazenier en kunstenaar Jan Schoenaker in de Hellendoornse dorpskerk worden uitgebreid besproken. Alle ramen zijn bovendien in full colour afgebeeld. De schrijver, Paul Janse, was geschiedenisleraar en verdiept zich al vele jaren in het geestelijk leven van de Middeleeuwen.Een boeiende wereld komt opnieuw tot leven.

Verkooppunten
In plaats van 35,- euro betaalt u tot 15 augustus 2020 slechts 19,50 euro voor de prachtig geïllustreerde uitgave. Het boek zal voor deze prijs verkrijgbaar zijn bij Albert Heijn Rob Loomans, Primera Hofman en Bruna Prinsen. Per verkocht exemplaar gaat 10,- euro naar de restauratie.