Afbeelding
Foto:

CSG Reggesteyn in finale Vakkanjers

RIJSSEN – Leerlingen van het CSG Reggesteyn uit Rijssen hebben een finaleticket overhandigd gekregen voor de finale van Vakkanjers. De leerlingen doen samen met ruim honderd scholen mee aan de Vakkanjer Challenge 2020 en bedachten innovatieve ideeën en oplossingen om jongeren meer te laten bewegen, in opdracht van de Johan Cruyff Foundation.

Het winnende team van het CSG Reggesteyn uit Rijssen bedacht en maakte een interactieve oefenwand geschikt voor meerdere sporten. De leerlingen Elize, Lucas, Boris en Koen over hun idee: “Het begon in de eerste klas, toen we meegingen naar Vakkanjers LIVE. Toen kwamen we erachter dat we hier echt aan mee wilden doen. In de derde klas gingen we het vragen bij meneer: mogen we meedoen? Dat mocht toen niet omdat ze al een ander team hadden. In de vierde klas zijn we het blijven vragen, en nu staan we hier in de finale. We hebben eerst een schets gemaakt op een A4-tje van het idee dat we hadden, gewoon heel simpel een paar streepjes en een paar rondjes. Toen hebben we een groot karton op maat geknipt, wat ook het bord zou worden. Om te kijken of alles paste. Daarna alles wat beter getekend voor het snijwerk. En daarna gewoon begonnen“.

Finalisten
Vakkanjers toert momenteel twee weken door het hele land om alle 140 finalisten hun finaleticket te overhandigen en hun presentatie op te halen. Dit gebeurt met een interview over hun oplossingen, ideeën en gemaakte prototypes. Normaal zouden de leerlingen tijdens een groot event hun presentatie moeten geven voor jury en publiek, maar vanwege alle maatregelen rondom het coronavirus is dat niet mogelijk. Toch zorgde Vakkanjers deze week voor een spetterende afsluiting met een online uitzending. Op het moment van schrijven is nog niet bekend of zij de wisselbeker gewonnen hebben.

Over vakkanjers
Vakkanjers is een programma van Jet-Net & TechNet en komt voort uit een initiatief van technische sectoren om meer jongeren te interesseren voor techniek. Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen jongens en meiden hun vakmanschap al sinds 1999. Dat doen ze aan de hand van realistische opdrachten voor een landelijke opdrachtgever.