RIJSSEN - Aanwonende J. Dannenberg van de Stokmansveld voert het woord.
RIJSSEN - Aanwonende J. Dannenberg van de Stokmansveld voert het woord. Foto:

Bebouwing RV anders dan Gebiedsvisie

RIJSSEN – Ook Dannenberg legde de vinger bij de Gebiedsvisie die niet gebruikt zou zijn als leidraad.

“Het is een heel dik plan geworden, zeer zorgvuldig samengesteld om toekomstige discussies in dit gebied te voorkomen. Maar dat is dus niet gelukt. Rooilijnen kun je blijkbaar aanpassen zodra dat nodig is.”
Volgens Dannenberg (foto) zijn er nog meer kunstgrepen toegepast. “Klandestien neergezette keten worden als bebouwing gezien en er is niet één zienswijze van de omwonenden gehonoreerd. We zijn twee keer bij Ter Steege geweest om van alles te bespreken. Om de nodige afstand te houden was ik zelfs bereid om een aanliggende kavel te kopen of de naastliggende groenstrook, zodat ik die zelf kan inplanten, maar dat vond geen gehoor. Er wordt dus niet naar de burger geluisterd. Een Gebiedsvisie honderd procent handhaven is natuurlijk heel veel gevraagd, maar om die nu helemaal los te laten, dat zouden we niet moeten doen.”
Het afwijken van de Gebiedsvisie vond gehoor bij de Reinier Geerligs (VVD) en Rob Meijerink (PvdA). Geerligs stelde dat er vorig jaar met de buurtbewoners is gesproken over het verschuiven van de rooilijn. "Wij riepen op om daar samen met alle partijen uit te komen.” Hij wilde van wethouder Wessels weten of er honderd procent zekerheid was dat je van een rooilijn mag afwijken zonder hiermee bij de Raad van State terecht te komen.” Wethouder Erik Wessels legde uit dat een Gebiedsvisie geen hard document is. Daarin is vastgelegd welke kant het op moet met het betreffende gebied. “Daarna zoom je als het ware in op een kleiner gebied en vul je de details in, waarbij je niet altijd tegemoet kunt komen aan de zienswijzen van alle omwonenden.” Hij gaf toe dat het aantal woningen in de loop van de tijd was veranderd. “Je houdt immers rekening met veranderende behoeften op de woningmarkt en waar mogelijk pas je dan de bebouwingsplannen aan.”

De fracties gingen akkoord met de plannen.