Pop-up expositie

NIJVERDAL - Zie een moeder en haar kind schuilen voor beschietingen in Markelo of aanschouw de deportatie van een groep Joodse inwoners van Zwolle. Een indrukwekkende expositie is nu te zien in het Memory Museum.

Het NIOD startte vorig jaar het initiatief om een landelijk foto-overzicht te creëren. Elke provincie leverde een bijdrage met de meest aansprekende oorlogsfoto’s. Historisch Centrum Overijssel besteedde aandacht aan de actie, door het publiek, historische verenigingen en andere erfgoedinstellingen werden foto’s ingezonden. Na een selectie door een jury en een publieke stemronde werden de 50 meest aansprekende foto’s vastgesteld. Het resultaat van alle provinciale inzendingen verscheen eerder dit jaar in het boek 'WO2 in 100 foto's'.
Afgelopen dinsdag werd een pop-up expositie geopend door Commissaris van de Koning Andries Heidema in het vernieuwde museum aan de Grotestraat 13, gebaseerd op de 50 Overijsselse oorlogsfoto's. Nog tot en met 13 september te zien. Geopend op donderdag-zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Reserveer tickets via www.memorymuseum.nl/online-tickets.