RIJSSEN - Perceel Enterstraat 124 waar aan de achterkant 32 garageboxen zouden verrijzen.
RIJSSEN - Perceel Enterstraat 124 waar aan de achterkant 32 garageboxen zouden verrijzen. Foto: Jan Joost

Geen 32 garageboxen op Enterstraat 124 Rijssen

RIJSSEN - Er komen geen 32 garageboxen aan de achterzijde van perceel Enterstraat 124. Burgemeester en wethouders gaan niet akkoord met de plannen die daarvoor zijn ingediend.

Een initiatiefnemer was voornemens 32 garageboxen te bouwen op de achterkant van het perceel dat over zou blijven nadat het terrein bebouwd zou worden. De garageboxen zouden bereikbaar zijn langs het eerste flatgebouw aan de Graaf Ottostraat.

Boxen
Het betreffende terrein is overigens nog niet aangekocht door de garageboxenbouwer. Hij wilde van B en W eerst weten of zijn plannen op die plek door konden gaan.

Hinder
Het College heeft de plannen afgewezen omdat de garageboxen niet passen in de ruimtelijke ontwikkeling van het gebied en er hinder en gevaar wordt gevreesd.

Splitsen
Het is de bedoeling om het perceel te splitsen, zodat er twee woningen gebouwd kunnen worden. Er is ruimte voor aan huis verbonden beroeps- of bedrijfsactiviteiten in de hoofdgebouwen. Het College reageert enigszins verwonderd over een mogelijk overblijvende reststrook aan de achterkant van de percelen. "De kavel wordt in tweeën gesplitst en het wel of niet ontstaan van een reststrook ligt dus geheel aan de verkopende partij," aldus B en W.

Bedrijfsmatig
Het exploiteren van 32 garageboxen past volgens het College ook niet echt in de omgeving. Volgens de richtlijnen van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) gaat het hier om een bedrijfsmatige activiteit.

Verkeer
Voor dit soort activiteiten geldt ook een minimale afstand van 30 meter tot gevoelige objecten als woningen, dit in verband met mogelijke geluidsoverlast. Bovendien is de verkeersaantrekkende werking dusdanig dat er een rechtstreekse onsluiting op de hoofdweg noodzakelijk is. De dichtstbijzijnde woningen staan op krap 11 meter afstand. De garageboxen zijn slechts bereikbaar via een voetpad en inrit achter de bestaande woningen en appartementen.