RIJSSEN - De toekomstige nieuwbouwlocatie van het VOC West Twente op de hoek Reggesingel-Morsweg.
RIJSSEN - De toekomstige nieuwbouwlocatie van het VOC West Twente op de hoek Reggesingel-Morsweg. Foto: Jan Joost

RIJSSEN – De gemeente laat geen tijd verloren gaan voor VOC West Twente in Rijssen.

Om te kunnen starten met het cursusjaar in 2022, wordt de aanpassing van het bestemmingsplan in werking gezet. Hierdoor wordt nieuwbouw mogelijk voor het VakOpleidingscentrum West-Twente (VOC WT) aan de Reggesingel 48 en ook aan de Morsweg 8.

Aan de Reggesingel gaat het om een voormalige autoshowroom en garage. Aan de Morsweg gaat het om het perceel van Loxam Materieelverhuur dat naar elders verhuist.

De bestemmingsplanwijziging wordt nu ter inzage gelegd. Om de vaart in de plannen te houden, gebeurt dit, bij wijze van uitzondering, al tijdens de zomervakantie.

Na afronding van het bestemmingsplanproces is de omgevingsvergunning aan de beurt. Hoewel verwacht mag worden dat de omgevingsvergunning om te mogen bouwen binnen 8 weken verleend kan worden, staat dit niet op voorhand vast. Gedurende de termijn dat stappen gezet worden, kunnen zich onvoorziene omstandigheden voordoen.
VOC West Twente (VOC WT) is een samenwerkingsverband tussen overheid, onderwijs en ondernemers voor beter opgeleide vakmensen in de regio. Deelnemers zijn de gemeente Rijssen-Holten, het ROC van Twente, Ter Steege Groep, REMO West Twente en Bouwgilde. Later schoven ook logistiekopleiding OT&L en scholengemeenschap Reggesteyn aan.