RIJSSEN - De stadwandelingen door het Stadsgidsengilde worden gehouden op dinsdagavond en donderdagavond.
RIJSSEN - De stadwandelingen door het Stadsgidsengilde worden gehouden op dinsdagavond en donderdagavond. Foto: Jan Joost

Stadswandelingen op dinsdagavond én donderdagavond door Rijssen

RIJSSEN - Er staan weer stadswandelingen op stapel door het Stadsgidsengilde op dinsdagavond én donderdagavond.

Aanmelden kan alleen via de website van het Rijssens Museum, www.rijssensmuseum.nl en door te mailen naar stadswandelingen@rijssensmuseum.nl Maximum aantal deelnemers is 15. De stadswandelingen starten steeds bij Brasserie-Uit, Schild 4 naar de Schildkerk in Rijssen. Op beide avonden wordt gestart om 18.30 uur. De deelnemers wordt verzocht om 18.20 uur aanwezig te zijn. Bij Brasserie-Uit krijgen de deelnemers eerst een korte inleiding met koffie of thee. Kosten € 7,50 per persoon inclusief consumpties. De tarieven zijn wat hoger dan vorig jaar door de coronamaatregelen, want ook de stadswandelingen moeten volgens de regels verlopen.

Dat betekent dat er anderhalve meter afstand gehouden moet worden. Om de verstaanbaarheid op afstand toch te garanderen, is een splinternieuw geluidssysteem aangeschaft. De stadsgids heeft een zender en de deelnemers krijgen een ontvanger en oortjes. Op deze manier zijn de stadswandelingen geheel coronaproof. Mensen zonder gezondheidsklachten zijn van harte welkom als deelnemer.

Oortjes
Zowel deelnemers als stadsgidsen zijn enthousiast over het nieuwe geluidssysteem. Deelnemers hebben nauwelijks meer last van omgevingsgeluid waardoor de stadswandelingen veilig en ontspannen verlopen. De deelnemers mogen zelf ook hun eigen oortjes meenemen, als ze dat een nóg veiliger idee vinden. Overigens worden ook de ontvangers na elke stadswandeling ontsmet en zijn er nieuwe oortjes beschikbaar.

Donderdagavond
In eerste instantie was door het Stadsgidsengilde besloten om deze zomer de stadswandelingen op donderdagmiddag te houden. Nu het nieuwe geluidssysteem zo goed voldoet, is besloten de donderdagmiddagwandeling weer om te zetten naar de donderdagavond, omdat voldoende afstand tot elkaar en het overige publiek op straat heel goed haalbaar is.