Afbeelding
Foto:

Excelsior '31 laat fans ook thuis genieten van de oefenduels

RIJSSEN - Excelsior '31 zal ook de komende oefenduels weer live uitzenden via de website. Sinds de start van de voorbereiding van het eerste elftal dit seizoen maakt de club gebruik van deze mogelijkheid. Zo kunnen ook mensen van buiten de club meegenieten van de duels; er mag immers maar een beperkt aantal mensen fysiek aanwezig zijn.

Komende zaterdag speelt Excelsior '31 in den vreemde; er staat dan namelijk een mini-toernooi in Genemuiden op het programma. Om 13.00 uur trapt men dan af tegen Rohda Raalte voor een wedstrijd van twee keer dertig minuten. Om 14.20 uur begint de wedstrijd tegen SC Genemuiden, wat ook twee keer dertig minuten zal duren. De live-uitzending start dan even voor de aftrap, om 12.50 uur. Uiteraard zijn deze oefenduels ook later als samenvatting terug te kijken op www.excelsior31.nl en www.youtube.com/excelsior31tv

Alles met beperkingen
Deze maandag gingen de trainingen weer van start voor de spelende teams, die ondanks de coronamaatregelen nog redelijk normaal kunnen spelen en trainen. Toch zijn de beperkingen voor iedereen duidelijk merkbaar. Dinsdag speelde Excelsior thuis tegen DETO, waarbij de waslijst aan beperkingen langer was dan menig spelverslag. Belangrijkste beperking is dat er bij een wedstrijd maximaal 500 toeschouwers welkom zijn waarvan er 80 op de tribune kunnen zitten. Verder zijn er ook een beperkt aantal staplaatsen en wáár men mag staan is afhankelijk van de familieband of leeftijd. Zo mag de jeugd tot 17 jaar gezellig schouder aan schouder staan in hun eigen vak en ook voor gezinnen is er een apart vak langs de lijn. Verder is het clubhuis wel geopend, maar met maximaal 70 gasten binnen en 50 mensen buiten op het terras.