Afbeelding
Foto:

Introductie in coronatijd

RIJSSEN - Vorige week dinsdag stonden 103 verwachtingsvolle brugklassers de spiksplinternieuwe entree van het Pius X College Rijssen voor de introductieweek. De nieuwe leerlingen uit Rijssen, Wierden, Enter, Nijverdal, Holten, Notter en Markelo konden kennismaken met de school, medewerkers en elkaar.

Zo begon de week, na een kennismaking met de mentor en de klas, met een speurtocht door de school. Best pittig, want wie is nou de sterkste leraar van de school? Waar moet je zijn als je je ziek wilt melden? En wat kun je doen in de mediatheek? Na al dit denk- en uitzoekwerk, konden de leerlingen zich uitleven op het sportveld.
Alle aspecten die voor het Pius X College Rijssen belangrijk zijn, kwamen in de resterende dagen van de introductie voorbij. Zo was er op de tweede dag aandacht voor cultuur. Leerlingen kregen twee workshops aangeboden: slagwerk en dans. De workshopleiders van kunsteducatie Nederland RIMA namen de kinderen met veel enthousiasme mee en kregen het voor elkaar om aan het eind van de dag met de leerlingen een mooie show neer te zetten voor medeleerlingen, personeel en omwonenden. Als afsluiting kwam er een special guest, Benna Musica, die met de leerlingen een clip opnam voor zijn nieuwe singel ‘Tika Makambu’ wat ‘Laat je zorgen los’ betekent.
Als ‘gezonde school’ vindt Het Pius het belangrijk dat leerlingen zich bewust zijn van het belang van goede voeding en beweging. Gastspreker Henk-Jan Koershuis van ‘https://www.debesteverliezer.com/’ verzorgde op dag drie een masterclass om hierin te kunnen bijdragen. ’s Avonds genoten de kinderen van een lekkere barbecue, met heerlijk vlees van keurslager Beverdam en verantwoorde bijgerechten.
Tussen deze verschillende activiteiten door, had ICT ook een belangrijke plek in het programma van de introductieweek. Het Pius staat al acht jaar bekend als ICT-rijke school. Alle leerlingen hebben een laptop. Om goed te kunnen starten, werden er programma’s geïnstalleerd, wachtwoorden bedacht en mappen aangemaakt.

Voor de leerlingen is de kop eraf: contacten zijn gelegd, de school is al minder onbekend en spannend terrein. Op naar een mooi schooljaar en een fantastische tijd op het Pius X College!