Afbeelding
Foto: Jan Joost

Passen en meten bij nieuwe zwembad

RIJSSEN - Na kritisch passen en meten is het jaarlijkse tekort van ruim 400.000 euro op het nieuwe zwembad De Koerbelt omgebogen naar een overschot.

Bij het voorlopige ontwerp van de nieuwbouw van het zwembad bleek dat de gemeente per jaar ruim 100.000 euro tekort dreigde te komen. De gemeenteraad heeft Burgemeester en Wethouders gevraagd dit tekort weg te werken bij het opstellen van het definitieve ontwerp. Dat is gelukt.

Duurzaam
Bij het hanteren van de financiële stofkam is geprobeerd geen al te grote veranderingen in de plannen aan te brengen. Bekeken is vooral of er zodanig geïnvesteerd kan worden dat het financieel iets oplevert en duurzaam is. Bij alles is de prijs van de toegangskaart buiten schot gehouden en die zal alleen maar verhoogd worden als het echt niet anders kan.

Aanstoot
Er zijn enkele nuttige maatregelen getroffen. Er wordt extra geïnvesteerd in installaties voor de behandeling van het zwemwater. Dat levert energiewinst op en er zijn minder chemicaliën nodig. Er komt ook een systeem voor automatische waterbemonstering. De ruimtes voor de horeca en kleedkamers vallen iets kleiner uit, maar zódanig dat er geen kwaliteit ingeleverd wordt. Wethouder Jan Aanstoot is blij dat er geen grote aanpassingen nodig zijn. "Het wedstrijdbad hoeft gelukkig niet terug van 8 naar 6 banen en de glijbaan hoeven we niet in te korten."

Kassa
De openstelling van het zwembad blijft nagenoeg onveranderd. Wel worden 4 uur per week voor extra zwemlessen opgenomen, zodat 16 groepen extra zwemles kunnen volgen en de wachtlijsten korter kunnen worden. Een speciale kassamedewerker keert niet terug, maar het regelen van de entree zal worden gecombineerd met horecawerkzaamheden. Opzet is het definitieve ontwerp dit najaar aan de raad voor te leggen.